Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Γενική Συνέλευση ΟΒΣΑ: Αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα για ανεργία, κατασχέσεις, ασφαλιστικό, φορολογικό


Άμεση κλιμάκωση του αγώνα των ΕΒΕ από κοινού και σε συντονισμό με τις δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας με μια σειρά πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων αποφασίστηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευσητης Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Δεκέμβρη το απόγευμα, στην αίθουσα των παλιών γραφείων της ΓΣΕΒΕΕ.
Ως άξονες άμεσης προτεραιότητας πάλης και δράσης οριοθετήθηκαν:
  • Το Ασφαλιστικό και ο ΟΑΕΕ με γραμμή πάλης ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατασχέσεις εναντίον των ΕΒΕ που χρωστάνε οφειλές στο Ταμείο και δεν έχουν υπαχθεί ή είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις ρυθμίσεις, καθώς η αναδουλειά και τα αλλεπάλληλα χρέη τους «πνίγουν».
  • Η θεώρηση των βιβλιαρίων όλων ανεξαιρέτως των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτοί και οι οικογένειές τους.
  • Για τους άνεργους ΕΒΕ που είναι αναπόσπαστο κομμάτι των συναδέλφων τους, να γίνει ακόμη πιο μεγάλη και σχεδιασμένη προσπάθεια να «αγκαλιαστούν» και να οργανωθούν στα σωματεία και τις Ενώσεις. Αποφασίστηκε να γίνουν από κοινού κινητοποιήσεις με το ταξικό εργατικό κίνημα, τις Επιτροπές Αγώνα Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές κλπ. για την προστασία και την ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους για μια σειρά θέματα, όπως για τις μεταφορές και τα εισιτήρια, πετρέλαιο θέρμανσης, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης, χορήγηση επιδόματος ανεργίας και άλλα.
  • Παράλληλα και μπροστά στις γιορτές να εκφραστεί η αλληλεγγύη με την πραγματοποίηση Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης για τα παιδιά των ΕΒΕ με θεατρική παράσταση, μοίρασμα δώρων και βιβλίων, που θα γίνει στις 29 Δεκέμβρη, στην αίθουσα των Υδραυλικών.
  • Ταυτόχρονα, την αμέσως επόμενη περίοδο θα γίνουν και θεματικές εκδηλώσεις για την Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, Συνταξιοδότηση και άλλα σημαντικά θέματα.
Στη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της ΟΒΣΑ, το λόγο έλαβαν εκπρόσωποι από πολλά σωματεία και ενώσεις των ΕΒΕ, μεταφέροντας εικόνα και εμπειρία από τους χώρους και τους συναδέλφους που εκπροσωπούν, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν με ιδιαίτερα μελανά χρώματα, απότοκα της ασκούμενης αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής, στα πλαίσια της ΕΕ. Δεν έμειναν όμως εκεί καθώς, όπως είπαν, ήταν πολύ σημαντικές οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα, χάρη στους οποίους καθυστέρησαν, ματαιώθηκαν κάποια από τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δόθηκαν και κάποιες λύσεις ανακούφισης σε πολλούς συναδέλφους που αντιμετώπισαν ζητήματα επιβίωσης, όπως με θεραπείες και εισαγωγή σε νοσοκομεία καρκινοπαθών ΕΒΕ και με άλλες σοβαρές ασθένειες, αποτροπή πλειστηριασμών και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, χορήγηση φαρμάκων κλπ. Αναδείχτηκε η ανάγκη τα ΔΣ να πρωτοστατήσουν ακόμη περισσότερο σε περιοδείες, εξορμήσεις, ενημερώσεις, να ενισχυθεί και να σφυρηλατηθεί ακόμη πιο αποφασιστικά η λαϊκή συμμαχία μέσα από περισσότερους, πιο καλά σχεδιασμένους και προετοιμασμένους αγώνες. Ως σημείο - κλειδί αναδείχτηκε η ανάγκη περαιτέρω μαζικοποίησης και οργάνωσης των ίδιων των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων στα ταξικά σωματεία και τις Ενώσεις της ΟΒΣΑ με τη γραμμή και το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ και της Λαϊκής Συμμαχίας.
Στη διάρκεια των παρεμβάσεων αναδείχτηκε επίσης ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, όπως εκφράζεται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, αποτελεί σοβαρό εμπόδιο και τροχοπέδη στην ανάπτυξη των αγώνων των μικρών αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ, καθώς αυτές οι δυνάμεις καλλιεργούν μέσα από τον περιβόητο κοινωνικό διάλογο και την εναλλαγή του διαχειριστή επικίνδυνες αυταπάτες, ενώ παράλληλα ασχολούνται με... σεμινάρια..., διαλέξεις και χρηματοδοτικά πακέτα τύπου ΕΣΠΑ, που ενδιαφέρουν όμως και μπορούν να ενταχθούν σε αυτά μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Τέλος έγινε γνωστό ότι κάθε Πέμπτη απόγευμα (6-8) στα γραφεία της ΟΒΣΑ παρέχονται δωρεάν νομικές και λογιστικές υπηρεσίες.

ΥΓ.Η πολυ "δικη μας ΟΕΒΕΝΗ" αρκειται σε επιστολες και "ραβασακια προς τα Υπουργεια,την ιδια στιγμη το ξεκληρισμα χιλιαδων αυτοαπασχολουμενων στην περιοχη του Ηρακλειου συνεχιζεται.