Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Για την απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος...


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου που συνεδρίασε την Τετάρτη 11/12/2013, μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στήριξε ομόφωνα την πρόταση, όπως αναφέρεται στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, για την απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεση της παροχής από τη ΔΕΗ στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Επίσης, στήριξε το αίτημα για δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και για κατάργηση όλων των φόρων στα τιμολόγια και στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου ο λαός να μην παγώσει, να σταματήσει το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις. Στο ψήφισμα τονίζεται πως η συγκυβέρνηση κοροϊδεύει και προκαλεί το λαό με το «κοινωνικό τιμολόγιο» και τη μετάθεση της ευθύνης στην Εκκλησία, τις ΜΚΟ και τους δήμους, τη στιγμή που εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, ενώ ιδιωτικοποιεί περαιτέρω τη ΔΕΗ και μειώνει το ενεργειακό κόστος για τους βιομήχανους.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει, σχετικά με τη θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα, πως «οι λαϊκές οικογένειες μπορούν να ανακουφιστούν άμεσα, μόνο με την υλοποίηση αυτών των προτάσεων και τις καλεί να οργανώσουν τον αγώνα τους, ώστε να απαιτήσουν αυτές να γίνουν πράξη".
Ειδικότερα το ψήφισμα αναφέρει:
«Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει και προκαλεί το λαό όταν παρουσιάζει το "κοινωνικό τιμολόγιο" ως λύση για τις λαϊκές οικογένειες που η δική της εγκληματική πολιτική έχει αφήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, ενώ μεταθέτει την ευθύνη στην Εκκλησία, τις ΜΚΟ και τους δήμους.
Είναι κοροϊδία γιατί το "κοινωνικό τιμολόγιο" αφορά ένα μικρό τμήμα νοικοκυριών, τα οποία, αφού υπερβούν τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα γλιτώσουν ελάχιστα ευρώ το μήνα και μόνο στην περίπτωση που η κατανάλωσή τους δεν θα υπερβεί τα αυστηρά χαμηλά όρια που προβλέπει η σχετική ρύθμιση. Είναι πρόκληση γιατί την ίδια στιγμή που οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου θέρμανσης συνολικά για το λαό έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω τη ΔΕΗ και μειώνει το ενεργειακό κόστος για τους βιομήχανους. Αυτά προβλέπονται στην "απελευθερωμένη αγορά" ηλεκτρικής ενέργειας που ισχύει για όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ανάκαμψη από την κρίση: Θυσίες για το λαό, υπερκέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου στηρίζει την πρόταση-τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Συγκεκριμένα, έχει ως εξής:
  • Η ΔΕΗ υποχρεούται να αποκαταστήσει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες εργατικών - λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και ιδιαίτερα στους ανέργους, στις οικογένειες που ζούνε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους χρόνια πάσχοντες, στους υπερήλικους, στις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει ή βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες.
  • Απαγορεύεται η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, όπως αναφέρεται παραπάνω.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου απαιτεί να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια και στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου ο λαός να μην παγώσει, να σταματήσει το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις.
Τα λαϊκά νοικοκυριά μπορούν να ανακουφιστούν άμεσα μόνο με την υλοποίηση αυτών των προτάσεων».