Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 25 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ




Από την 1-1-2014 θα εφαρμοστεί η καταβολή των 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο. Πρόκειται για ακόμη ένα χαράτσι που συμβάλει στην επέκταση της εμπορευματοποίησης σε αυτό που ονομάζουμε δημόσιος τομέας υγείας.
Ο αρμόδιος υπουργός επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει αυτό το  χαράτσι σαν «εκδήλωση αλληλεγγύης». Ισχυρίζεται ότι τα 25 ευρώ αφορούν μόνο όσους έχουν ασφαλιστική κάλυψη και όχι τους ανασφάλιστους Διαψεύδεται όμως από τα «μπιλιετάκια» που ετοιμάζουν οι διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων , για να στείλουν μέσω εφορίας ,σε ανασφάλιστους ασθενείς που δεν κατέβαλαν τα έξοδα νοσηλείας για τις ημέρες  που νοσηλεύτηκαν.
Συνάδελφοι :
Η υγεία ,η περίθαλψη , η νοσηλεία είναι δικαίωμα ολόκληρου του λαού , και το κράτος έχει την ευθύνη να την εξασφαλίζει ΔΩΡΕΑΝ και με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Είναι επιτακτική ανάγκη να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και να οργανώσουμε την πάλη μας , μαζί με άλλους αυτοαπασχολούμενους , για να εμποδίσουμε την υλοποίηση αυτού του απάνθρωπου μέτρου ,όπως και άλλων που έχουν ψηφιστεί και θα εφαρμόζονται το ένα μετά το άλλο , στο επόμενο διάστημα.  
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ