Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΣΥ Ηρακλείου: Το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται



Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προκλητική παρουσία δύο αστυνομικών στη σύσκεψη αγροτών της ΠΑΣΥ στις Αρχάνες την Κυριακή 8/12/2013.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Δύο φορές στη διάρκεια της εβδομάδας έγινε προσπάθεια εκ μέρους της αστυνομίας μέσω τηλεφώνου με στέλεχος της ΠΑΣΥ να μάθει τους σκοπούς της συνάντησης.
 Ο εν ενεργεία αστυνομικός που ανέλαβε τη συγκεκριμένη δουλειά παραδέχτηκε ότι ενδιαφέρει την αστυνομία η παρακολούθηση τέτοιων ζητημάτων. Μάλιστα προχώρησε παραπέρα, εμφανιζόμενος με ένα συνάδελφο του με πολιτικά στο χώρο της σύσκεψης.
Αυτή η εμπλοκή της αστυνομίας για «προληπτικούς λόγους» και «για να μη γίνουν επεισόδια» δεν πείθει κανέναν. Εντάσσεται στη λογική της καταστολής, της τρομοκράτησης του κινήματος, στην υλοποίηση του δόγματος της κυβέρνησης «Νόμος και Τάξη».
 Η κυβέρνηση αξιοποιεί διάφορους τρόπους για να βάλει στο στόχαστρο και να ελέγξει την αντίσταση των λαϊκών στρωμάτων.
Τα πρόσφατα αγροτοδικεία που καταδίκασαν 86 αγρότες της Κρήτης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η κυβέρνηση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι έγκλημα να αγωνίζεσαι και ότι θα περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της δια πυρός και σιδήρου.
 Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα πάρουν νέα, χειρότερα μέτρα και φυσικά φοβούνται τους αγώνες. Αποφασιστικά οι αγρότες σε συμπαράταξη με την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουμε ότι δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομοκρατούν».