Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


                       


Η Κυβέρνηση προωθεί την υποχρεωτική ασφάλιση μικροεπαγγελματιών σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων στον ΟΑΕΕ και την διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΓΑ με δικαιολογία την «ομογενοποίηση»  όπως λέει των ταμείων.
Πρόκειται ουσιαστικά για «χτύπημα κάτω από τη μέση» σε βάρος χιλιάδων συναδέλφων στα χωριά και στις αγροτικές περιοχές γενικότερα, που έχουν ένα μικρό καφενείο, ένα μικρό μπακάλικο και τα βγάζουν δύσκολα πέρα συμπληρώνοντας το πενιχρό γεωργικό τους εισόδημα.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ουσιαστικά καταδικάζει αυτούς και τις οικογένειες τους στη φτώχεια. Οι εισφορές στον ΟΑΕΕ είναι σχεδόν τριπλάσιες από αυτές του ΟΓΑ και το αποτέλεσμα θα είναι χιλιάδες οικογένειες  φτωχών αγροτών-αυτοαπασχολούμενων της υπαίθρου να στερηθούν βασικά δικαιώματα σε περίθαλψη, πρόνοια, σύνταξη.
Η Κυβερνητική πολιτική κατ επιταγή της ΕΕ, και για την χάρη των μονοπωλιακών ομίλων, επιχειρεί το «νοικοκύρεμα» στα ταμεία με ένα και μόνο στόχο, το ξεκαθάρισμα της «μαρίδας» ώστε οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια κάθε κλάδου, να μείνουν μόνες στο παιγνίδι, να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους έστω και αν αυτό θα σημάνει το ξεκλήρισμα χιλιάδων λαϊκών οικογενειών.
Αυτό το μέτρο, μαζί με την απενεργοποίηση του ΑΦΜ για χρέη στο δημόσιο, την κατάργηση φορολογικής ενημερότητας για 10 χρόνια για τον ίδιο λόγο, τη σκληρή φορολογική πολιτική για τους αυτοαπασχολούμενους με το νέο έτος, θα γίνουν η χαριστική βολή για χιλιάδες επαγγελματίες, μικρέμπορους, αυτοκινητιστές.
Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Να οργανώσουμε  τώρα την αντίδραση μας, μέσα από τους συλλόγους, τις ενώσεις, τα  σωματεία μας, να πιέσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες τους που αδιαφορούν παντελώς για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική , να απαντήσουμε με δράση τώρα. Να συσπειρωθούν οι αυτοαπασχολούμενοι στην ΠΑΣΕΒΕ, το μοναδικό πόλο αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης ανάμεσα στους ΕΒΕ.
Να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε:
-Κατάργηση του φορολογικού νόμου που φορολογεί το εισόδημα μας με 26% από το πρώτο ευρώ
-Αφορολόγητο  όριο 40.000 ευρώ, 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί.
-Μόνη πηγή φορολόγησης να είναι τα βιβλία εσόδων-εξόδων
-Να καταργηθούν χαράτσια , «φόρος επιτηδεύματος», «φόρος αλληλεγγύης»
-Να μην γίνει μεταφορά των ασφαλισμένων αυτοαπασχολούμενων του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ
-Να μειωθούν τα ασφάλιστρα τον ΟΑΕΕ χωρίς αλλαγή κλίμακας, κανείς ανασφάλιστος, καμιά κατάσχεση για οφειλές.
-Να μην  επιβληθεί η απενεργοποίηση του ΑΦΜ και η στέρηση φορολογικής ενημερότητας για οφειλές στο δημόσιο. Είναι απροκάλυπτος εκβιασμός και φορολογική τρομοκρατία.
-Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, ΚΑΘΕ ΕΝΩΣΗ, ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ.
Όσο μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα Κυβέρνηση, ΕΕ και μονοπώλια θα μας ξεκληρίζουν.
Από τον δρόμο του αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους, την φτωχή αγροτιά, τους νέους, τις γυναίκες , άλλος δεν υπάρχει.
Μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική που μας καταδικάζει σε φτώχεια και εξαθλίωση, σε μαζικά λουκέτα.
ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ :  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!


                                                                                                 Ηράκλειο 12/12/2013