Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κατα της αξιολογησης η Ενωση Γονεων Ηρακλειου

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΟΧΙ στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών!
·        Στηρίζουμε τις δύο 3ωρες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 25/11 (8.00-11.00 και 11.00-14.00) του συλλόγου Δασκάλων “Δ. Θεοτοκόπουλος” και της ΕΛΜΕ αντίστοιχα
·        Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας Δευτέρα 25/11 8 πμ, στο χώρο που θα γίνει η επιμόρφωση, στα ΠΕΚ (στον ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ πάνω από το ΤΕΙ)
Σήμερα, τα σχολειά μετατρέπονται σε ανταγωνιστικές μονάδες, με αυριανούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, φθηνό ευέλικτο δυναμικό. Σε αυτό το σχολείο η αξιολόγηση εκπαιδευτικών και η αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση της σχολικής μονάδας αποτελεί αναγκαίο εργαλείο για τον έλεγχο της υλοποίησης όλων των αντιδραστικών μέτρων.
Η Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού δεν έχει καμιά σχέση με τη ανάγκη να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, επιστημονικά πληρέστερος, πιο ικανός στο να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά.
Δεν τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος και το ενδιαφέρον για τα παιδιά μας και το σχολείο. Αυτοί που μας έχουν πάρει τη μπουκιά από το χέρι, τη ζεστασιά από το σπίτι και το σχολείο, που μας έχουν τσακίσει τη ζωή , που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και την ανεργία δεν μπορεί να νοιάζονται για το καλό των παιδιών μας.
Το σχολείο μας δεν θα γίνει καλύτερο με την αξιολόγηση !
Νοιάζονται μόνο για το πόσους εκπαιδευτικούς θα κάνουν πηθείνια όργανά τους  και πόσους θα απολύσουν.
Τους νοιάζει να βάλουν εμάς τους γονείς να βρούμε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία των σχολείων έτσι που όλοι ... (επιχειρήσεις, Δήμοι, Μ.Κ.Ο.) να έχουν και άποψη για το τί πρέπει να μάθουν τα παιδιά μας!
Θέλουν το κράτος να απαλλαγή πλήρως από την χρηματοδότηση, και την εκπαιδευτική ανέχεια να την αντιμετωπίσει μόνο του το σχολείο, μέχρι και την εύρεση των οικονομικών του πόρων!
Οι γονείς, τα παιδιά μας και οι δάσκαλοι τους έχουμε ανάγκη από ένα άλλο σχολείο !
Σήμερα, υπάρχουν δυνατότητες για ολόπλευρη ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού, για παροχή ενιαίας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Η αξιολόγηση δουλεύει ευθέως αντίθετα με αυτό το αίτημα. Σηματοδοτεί αντιδραστική στροφή. Γι' αυτό το λόγο η θέση μας είναι ξεκάθαρη:
Καμιά αξιολόγηση σχολείου και εκπαιδευτικού !
Η αντίθεσή μας στην αξιολόγηση συνοδεύεται από την πάλη για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση, με την πάλη για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και πολιτικής που θα δημιουργούν τους όρους για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών λαϊκών αναγκών και θα καθιστούν τον εκπαιδευτικό πραγματικό δάσκαλο των παιδιών του λαού. Η αντίθεσή μας στην αξιολόγηση, δεν μπορεί να αποκοπεί από τη συζήτηση για τις συνέπειες της κρίσης, από τα υποσιτισμένα παιδιά, τις μειώσεις μισθών, τα ανύπαρκτα βιβλία, τις ελλείψεις σε πετρέλαιο, μεταφορικά μέσα, κ.τ.λ.
Το νέο σχολείο και η αξιολόγηση θα φτιάξει «καλά» και «κακά» σχολεία, μαθητές, εκπ/κούς, γονείς. Θα γίνει το άλλοθι για χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών. Θα παράγει αναλώσιμους, σκυφτούς, αμόρφωτους νέους εργαζόμενους.
Ζητάμε την κατάργηση όλων των νόμων για την αξιολόγηση!


Ηράκλειο, 25.11.2013