Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τα αντιλαϊκά μέτρα που μεθοδεύονται για τον κλάδο καταγγέλλει η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών


Τη μεθόδευση που υπάρχει για την πλήρη ισοπέδωση της υπάρχουσας αγοράς προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου καταγγέλλει η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ.
«Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει πάμπολλες φορές το τι μας ετοιμάζουν και πού οδηγούν το επάγγελμά μας. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε με αρνητικές επιπτώσεις για τον κλάδο μας.
Για το τομέα των τροφίμων γενικότερα η μελέτη χαρακτηρίζει σημείο–κλειδί την άρση οποιωνδήποτε υφιστάμενων περιορισμών στην πώληση ψωμιού από καταψυγμένη ζύμη, καθώς όπως αναφέρει “δε διαφέρει στην γεύση και στην όψη” από το φρέσκο ψωμί. Για αυτούς ψωμί το ένα, ψωμί και το άλλο, φούρνος ο ένας φούρνος και ο άλλος».

Επίσης η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει πάρα πολλές φορές ότι η πολιτική που χάραξε η ομοσπονδία αυτά τα αποτελέσματα θα είχε. «Δυστυχώς δικαιωνόμαστε ξανά αλλά τι να το κάνουμε όταν βλέπουμε το επάγγελμα να χάνεται χωρίς καμία αντίδραση. Τα δήθεν θεματικά συνέδρια για το μέλλον της αρτοποιίας μόνο αποπροσανατολισμό δημιούργησαν.
 Τα συμπεράσματα του προέδρου από το συνέδριο, τι να τα κάνουμε όταν τα αποτελέσματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που ευελπιστεί η βιοτεχνική αρτοποιία ώστε να συνεχίσει να υπάρχει».

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καλεί «το σύνολο των συναδέλφων να στρατευτούν μαζί της ώστε να υπάρξει επιτέλους αντίδραση και τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στις επερχόμενες εκλογές στα πρωτοβάθμια σωματεία στηρίζοντας αγωνιστές συναδέλφους, ακόμη και να συμμετέχουν οι ίδιοι όπου δεν υπάρχουν.

 Καλεί το σύνολο των πρωτοβάθμιων σωματείων να παρακάμψουν τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΑΕ και με τη Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών και μέσω της συμμαχίας των ΕΒΕ, την ΠΑΣΕΒΕ μέσα από τις κατά τόπους γραμματείες να χαράξουν στρατηγική απόκρουσης της πολιτικής αφανισμού που μας επιβάλλουν».

Απο τον 902.gr