Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Οι Αγώνες έχουν αποτελέσματα!!! Κανείς μόνος του!

Οργανωμένα και Συλλογικά η αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού και του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας μπορεί να αποτραπεί!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
    Οι Επιτροπές του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών της Κρήτης χαιρετίζουν τους εκατοντάδες συναδέλφους που δώσανε την πρώτη μάχη, ενάντια στην αξιολόγηση. Αποδείχηκε πως όταν ο κλάδος θέλει μπορεί.
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά μας!!! Δεν χωράνε εφησυχασμοί. Τώρα συσπειρωνόμαστε στα σωματεία, συμμετέχουμε μαζικά στις συλλογικές διαδικασίες.
       Η κινητοποίηση της Δευτέρας απέτρεψε την προγραμματισμένη εκδήλωση για την «επιμόρφωση». Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου! Έτσι οργανώνεται η συμμαχία γονιών-εκπαιδευτικών-μαθητών απέναντι στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδετική πολιτική που εφαρμόζεται. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Ένωση Γονέων Ηρακλείου κατήγγειλαν τους πραγματικούς στόχους της «αξιολόγησης» που είναι να επιβάλλει τις αντιδραστικές αλλαγές στα σχολεία, να απομακρύνει και άλλο την παιδεία από τις πραγματικές ανάγκες.
Δεν χωράνε πλέον αυταπάτες για «καλή» και για «κακή» ή «μνημονιακή» αξιολόγηση, όσοι καλλιεργούν ακόμα αυτές τις απόψεις πρέπει να απομονωθούν από τους συναδέλφους, βάζουν λάδι στη φωτιά της αντιεκπαιδευτικής λαίλαπας και δυστυχώς ακούστηκαν αυτά σε δηλώσεις.   Μας περιμένουν νέοι πιο δυναμικοί αγώνες! Θα ήμασταν σε χειρότερη θέση εάν το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε ανοίξει συνεπή  πόλεμο σε αυτές τις αντιλήψεις και στους εκπροσώπους αυτών των επικίνδυνων απόψεων που είχαν παραλύσει το κίνημα.

   Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
       Πρέπει να βγουν και από τη σημερινή κινητοποίση συμπεράσματα για την πλειοψηφία της ΔΟΕ, η οποία προκήρυξε στάση εργασίας την Παρασκευή για τη Δευτέρα(!!!) αλλά και για τις δυνάμεις της Α.Π. Κι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στην ΟΛΜΕ, που ζητούσαν την ίδια μέρα από το Δ.Σ. να πάρει απόφαση για 2η 3ωρη στάση (11.00-14.00) τη στιγμή που η αναβολή του σεμιναρίου είχε ανακοινωθεί ήδη πριν από τις 10.00.  Αξίζει να σημειωθεί πως απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση με στάση εργασίας (από τις ΕΛΜΕ) είχε παρθεί μόνο από αυτή του Ηρακλείου. Τέτοιο κίνημα θέλουν! Κίνημα τελευταίας στιγμής, ανοργάνωτο!
 Πρέπει να τους ξεπεράσουμε όλους αυτούς που λεονταρίζουν αλλά στην πράξη δεν υλοποιούν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων για στελέχη της εκπαίδευσης που αναλαμβάνουν οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης. Δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς!
Καταργούμε την αξιολόγηση στην πράξη!
ΟΧΙ στο νέο σχολείο της αγοράς και της Ε.Ε.!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!