Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τη «φάμπρικα» δικαστικών διώξεων εναντίον συνδικαλιστών καταγγέλλει η ΟΓΕ




Την κυβέρνηση και την εργοδοσία για τη «φάμπρικα» των δικαστικών διώξεων εναντίον συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, εναντίον εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση και την εργοδοσία για τη "φάμπρικα" των δικαστικών διώξεων εναντίον συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, εναντίον εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Στο πλαίσιο αυτών των διώξεων την Παρασκευή δικάζονται απεργοί χαλυβουργοί, ανάμεσά τους και μια γυναίκα απεργού, για την πρωτοπόρα στάση τους στον εννιάμηνο απεργιακό τους αγώνα.

Από τη "Χαλυβουργία" και τη δίκη των πρωτοπόρων απεργών μέχρι την Κεφαλονιά και τη δίωξη της πρωτομαγιάτικης απεργίας των ναυτεργατών, από τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη διοικήσεων συνδικάτων και ομοσπονδιών που σέρνονται στα δικαστήρια, μέχρι τις δίκες συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου κατά παραγγελία των μεγαλοεργολάβων, από τις απολύσεις της Εργοστασιακής Επιτροπής στο εργοστάσιο "Νίκας" την επόμενη της πανεργατικής απεργίας της 6ης Νοέμβρη μέχρι τις καταδίκες μαθητών στη Λαμία και τα αγροτοδικεία στην Κρήτη, τα κρούσματα είναι δεκάδες και ο στόχος κυβέρνησης και εργοδοσίας ένας: Να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να ανακόψουν τη συνδικαλιστική δράση, κάθε αγώνα και διεκδίκηση.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ στεκόμαστε στο πλευρό των συνδικαλιστών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, των χαλυβουργών, όλων όσοι σέρνονται στα δικαστήρια γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στη δουλειά, γιατί πάλεψαν για το φαΐ των παιδιών τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αποφασιστικότητά μας να απαντήσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει με την οργάνωση και την πάλη μας».