Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Σε αυτή τη χώρα......


Στη μακρινή Βραζιλία της σάμπας και του ποδοσφαίρου όπου θα διεξαχθει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 χιλιάδες φτωχοί άνθρωποι έχουν διωχθεί από τα σπίτια τους προκειμένου  να "στολιστεί" ο χώρος για τις ανάγκες των εταιρειών που θα αναλάβουν την κάλυψη του γεγονότος.

Στην ίδια αυτή χώρα 60000000 άνθρωποι ζουν με 2 δολάρια την μέρα, ενώ πάνω από 3 000000 είναι τα ορφανά παιδιά που ζουν κυριολεκτικά στους δρόμους.

Σε αυτή τη χώρα των "εξωφρενικών απολαύσεων" που εκθείασε το μοντέλο ανάπτυξης της ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας όταν την επισκέφτηκε προ μηνών, υπάρχουν 100000000 άνθρωποι χωρίς καμία περίθαλψη, χωρίς καμία πρόνοια.

Στη ίδια αυτή χώρα το 5,7% του πληθυσμοί κατέχει πάνω από το 78% του πλούτου που έχει σωρευτεί εκει από τη δουλειά εκατομμυρίων φτωχοδιαβολων επί δεκαετίες.

Σε αυτή λοιπόν την χώρα που θα "λάμπει" σε λίγο καιρό με τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων όπου γης πάνω στους "λαμπρούς αστέρες" του ποδοσφαίρου, του πιο αγαπημένου αθλήματος όλων των εποχών, ο σκληρός και βάρβαρος καπιταλισμός δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας για τους φτωχούς και κατατρεγμένους, τους κολασμένους αυτής της γης.


Να θυμάστε αυτήν την φωτογραφία ενώ θα βλέπετε τους αγώνες !!