Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Να αλλάξουν οι συσχετισμοί





Με τη συνήθη "αγωνιστική τακτική" των ανακοινώσεων και των επιστολών η ΟΕΒΕΝΗ (Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών σωματείων νομού Ηρακλείου) "αντιμετωπίζει" το θέμα του κλεισίματος του ΙΚΑ Ηρακλείου λες και είναι ζήτημα μόνο "τεχνικής φύσεως" και όχι συνολικής πολιτικής της Κυβέρνησης που αποσκοπεί στη μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία-μείον περίπου 300 εκατ. το 2014 όπως αναφέρεται στον νέο προϋπολογισμό που θα έρθει για ψήφιση στη βουλή τις επόμενες μέρες-που θα πρέπει να γίνει στόχος πάλης των ΕΒΕ μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Η διοίκηση της ΟΕΒΕΝΗ με την αυταπάτη των "αγώνων" δια των επιστολών μας έχει συνηθίσει σε αυτού του είδους τις "αντιδράσεις", αρκεί να μην διαταράσσεται η "κοινωνική ειρήνη" που έχουν ανάγκη οι επαγγελματίες οπως λεει, αρκεί να μην χάνεται το "μεροκάματο-το χαμένο ήδη-αρκεί ουσιαστικά δηλαδή να μην μαθαίνουν οι αυτοαπασχολούμενοι στους αγώνες, αρκεί να μην συνειδητοποιούν ότι χωρίς τους αγώνες τίποτα δεν κατακτιέται.

Οι αυτοαπασχολούμενοι του Ηρακλείου το επόμενο διάστημα που θα πάνε σε πολλά σωματεία σε εκλογές, ας βγάλουν συμπεράσματα για την διοίκηση της Ομοσπονδίας που δια μέσου του πρώην πρόεδρου της κου Σφυρη, πριν δυο χρόνια περίπου χαρακτήριζε τα "μνημονιακα μέτρα" σκληρά αλλά αναγκαία, ας βγάλουν συμπεράσματα από την απραξία ουσιαστικά της ΟΕΒΕΝΗ σε παρά πολλές κρίσιμες στιγμές αγωνιστικής ανάτασης του λαϊκού κινήματος όταν η ιδία έκανε ότι μπορούσε να απαξιώσει την αγωνιστική προοπτική για τους χιλιάδες συναδέλφους επαγγελματίες της περιοχής μας.

Στο επόμενο συνέδριο της ΟΕΒΕΝΗ μπορεί και πρέπει να γίνει μια νέα αρχή με την ισχυροποίηση των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ, του αγωνιστικού, αντιμονοπωλιακού πόλου στο χώρο των ΕΒΕ, είναι η μόνη απάντηση που αρμόζει στην υποταγή, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, και την βιομηχανία αυταπατών που υπηρετεί σήμερα η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.


η ανακοίνωση της ΟΕΒΕΝΗ:

"Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η) πληροφορείται την πρόθεση του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση αλλά και του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Σπυρόπουλου να κλείσουν το κατάστημα του ΙΚΑ Ηρακλείου και να συγχωνευόσουν τις υπηρεσίες του με εκείνου της Νέα Αλικαρνασσού.
Η πρόθεση αυτή μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη επειδή η αρχική εξαγγελία αναφερόταν στο ακριβώς αντίστροφο και επειδή μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας ( ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι ) θα αναγκαστούν να χρησιμοποιούν 4 συνολικά λεωφορεία για τη μετακίνηση τους προς και από την Αλικαρνασσό.
Παραβλέπεται δε, το γεγονός ότι το κατάστημα του ΙΚΑ Ηρακλείου στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο ενώ για εκείνο της Νέας Αλικαρνασσού καταβάλλεται υψηλό μηνιαίο μίσθωμα.
Φοβούμαστε ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν διαφυλάσσονται τα συμφέροντα του δημοσίου (καταβολή υψηλού ενοικίου), δεν εξυπηρετείται μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας (χρήση 4ωνλεωφορείων) και στερείται από το κέντρο της πόλης, άρα και των σε αυτό δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων, η δυναμική η οποία δημιουργείται με την κάθοδο των ασφαλισμένων στο κέντρο.
Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε για την άμεση και με κάθε δυνατό και κατάλληλο τρόπο παρέμβαση σας, προκειμένου να μην κλείσει το κατάστημα του ΙΚΑ Ηρακλείου."