Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Στη συμμαχία η δύναμη, στους αγώνες η ελπίδα...

 
Απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσουμπα, σε πρόσφατη εκδήλωση της ΚΕ του Κόμματος για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρους ΕΒΕ.


"..........................Στη λαϊκή συμμαχία το συμφέρον των μικρών ΕΒΕ
Γι' αυτό και οι μικροί ΕΒΕ συμφέρον έχουν να απαγκιστρωθούν από τις Σειρήνες της αστικής τάξης, να συνειδητοποιήσουν ότι η πάλη σήμερα για να έχει αποτέλεσμα, προοπτική, για να υπάρχει ακόμη και η οποιαδήποτε καθυστέρηση στα μέτρα που παίρνονται, μπορεί να γίνει μόνο στην κατεύθυνση σύγκρουσης με τα μονοπώλια.
Γι' αυτό και έχουν συμφέρον από τη συγκρότηση σήμερα της λαϊκής συμμαχίας, στο πλευρό της εργατικής τάξης, συμμαχία που σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Γι' αυτό για μας πρωτεύον σήμερα είναι η οργάνωση της πάλης σε αυτή την κατεύθυνση.
Δίνουμε τη μάχη να ξεκαθαριστούν οι αυταπάτες που αναπαράγουν και γιγαντώνουν τα άλλα κόμματα, αλλά και να αυξηθεί ο βαθμός οργάνωσης των μικρών ΕΒΕ, που δεν έχουν, ούτε θα αποκτήσουν ποτέ, ίδια συμφέροντα με τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Γι' αυτό και χρειάζεται σήμερα να δυναμώσει η αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση της πάλης, να μαζικοποιηθούν τα σωματεία των ΕΒΕ, να γίνουν μοχλοί διεκδίκησης, υπεράσπισης των μικρών ΕΒΕ, να περπατήσει η κοινή δράση με το ταξικό κίνημα σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά.
Είναι όρος να ανασυνταχτεί το ίδιο το κίνημα των ΕΒΕ, να απαγκιστρωθεί από συντεχνιακές αγκυλώσεις που καλλιεργούνται έντεχνα, να απορρίψει δηλητηριώδεις λογικές, του στιλ ο θάνατός σου η ζωή μου..................."


Η συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορεί και πρέπει να γίνει το "οξυγόνο" όχι μόνο για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος ,αλλά και την κατάκτηση του αντιμονοπωλιακού του προσανατολισμού που θα κάνει περα τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την μοιρολατρία, τις υποταγμένες και συμβιβασμένες ηγεσίες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εγγύηση αποτελεί το δυνάμωμα της ΠΑΣΕΒΕ, η συγκρότηση παντού ομάδων, επιτροπών αγώνα, σε κάθε κλάδο, ακόμη και σε κάθε γειτονιά, παντού όπου υπάρχουν αυτοαπασχολούμενοι που βιώνουν την καπιταλιστική κρίση και ακόμη αντέχουν.


Η αυμμαχία με τους εργαζόμενους, την φτωχή αγροτιά, τους νέους που μαστίζονται από την ανεργία, τις γυναίκες που παλεύουν καθημερινά μέσα στο κίνημα στο πλάι των εργαζομένων, μπορεί να αποτελέσει την ελπίδα για το αύριο, την απαντήσει στις ανάγκες του σήμερα, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, Κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων.