Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Επιτυχία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» στις εκλογές των φοροτεχνικών Αττικής


Τον τριπλασιασμό σε ψήφους και την εκλογή έδρας στο ΔΣ και την πειθαρχική επιτροπή, πέτυχε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες που έγιναν η παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής» που συμμετείχε στις εκλογές της Ένωσης Φοροτεχνών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνών.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους λογιστές για τη στήριξη του αγωνιστικού ψηφοδελτίου, που συμμετείχε στις εκλογές της ΕΦΕΕΑ 8 και 9 Φλεβάρη 2014, καταλαμβάνοντας έδρα στο νέο ΔΣ και την πειθαρχική επιτροπή, τριπλασιάζοντας τις ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2011.

Αναλυτικά: Ψήφισαν 318 και έλαβαν:
ΑΣΦΕΕΑ: 52 ψήφους, 1 έδρα (16,83%) για το ΔΣ και 58 ψήφους, 1 έδρα για το Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Ανεξάρτητη Κίνηση Φοροτεχνικών: 257 ψήφους, 4 έδρες (83,17%) για το ΔΣ και 252 ψήφους, 4 έδρες για το Πειθαρχικό.
Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών» σημειώνει:

«Το ψηφοδέλτιό μας απαρτιζόταν από πρωτοπόρους αγωνιστές συναδέλφους που όλο το προηγούμενο διάστημα, κόντρα στη λογική συμβιβασμού της ΕΦΕΕΑ και της ΠΟΦΕΕ, πρωτοστάτησαν στη δημιουργία αγώνων για την αναχαίτιση της επίθεσης που δεχόμαστε εμείς και οι άλλοι μικρομεσαίοι ελ. επαγγελματίες και ΕΒΕ.
Έδωσε τη μάχη των εκλογών κόντρα στο Ενιαίο Ψηφοδέλτιο όλων των άλλων δυνάμεων που αποτελούν την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΦΕΕΑ.

Σταθεροί στη γραμμή συσπείρωσης των μικρών ΕΒΕ και ελ. επαγγελματιών, των μισθωτών λογιστών, των εφοριακών υπαλλήλων και των σπουδαστών, διατρανώνουμε ότι απέναντι στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και ΕΕ στα δικαιώματά μας άλλα και στη στόχευσή τους για κλείσιμο των γραφείων μας, για εξοβελισμό μας από το επάγγελμα, θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. 
Ξεκαθαρίζουμε στους συναδέλφους ότι καμία λογική διαβούλευσης σε "κορυφαίο κυβερνητικό" επίπεδο, κανένα "επιτελικό" σχέδιο φορέων τύπου ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Επιμελητηρίων, πέρα και έξω από τις αγωνιστικές διαθέσεις όλων των λογιστών, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο, να αποπροσανατολίσει το μαζικό, διεκδικητικό χαρακτήρα του αγώνα μας.
Ο δρόμος του αγώνα είναι η δική μας επιλογή, σ’ αυτό το μετερίζι βρισκόμαστε καθημερινά. Εκεί βρεθήκαμε και την επόμενη μέρα των εκλογών, στο Σύνταγμα στην κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα εξόντωσής μας μαζί με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους.
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο οργανωμένα πιο μαζικά. Παλεύουμε με το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ, ενισχύουμε την επιτροπή αγώνα, δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία».

απο 902.gr