Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΓΕ                                                Ηράκλειο 31-01-2014



Το προηγούμενο διάστημα, προετοιμάστηκε ένα νέο αιματοκύλισμα στην περιοχή της Αφρικής, ενταγμένο και αυτό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών.
 Μετά το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, για επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το πράσινο φως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η επέμβαση είναι πλέον γεγονός.
Για άλλη μια φορά χρησιμοποιείται το πρόσχημα της «ειρηνευτικής αποστολής» για να σταματήσουν οι εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών. Συγκρούσεις, βέβαια, που υποδαυλίστηκαν από τους ιμπεριαλιστές και ιδιαίτερα από τους Γάλλους, που από τις 5-12-2013, έχουν ξεκινήσει επέμβαση στη χώρα, ενώ και οι ΗΠΑ έχουν ήδη δυνάμεις στο έδαφος και συμβουλεύουν οικονομικά.
Στην πραγματικότητα, πίσω από την «ευαισθησία» τους βρίσκονται τα τεράστια μονοπωλιακά συμφέροντα. Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, μια χώρα 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που θεωρείται από τις φτωχότερες στον κόσμο, διαθέτει ιδιαίτερα έφορο έδαφος, σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, διαμαντιών, χρυσού και ουρανίου, που τα εκμεταλλεύονται και θέλουν να τα εκμεταλλευτούν παραπέρα μεγάλα μονοπώλια, Ευρωπαϊκά, αμερικάνικα και κινέζικα, που διευρύνουν την παρουσία τους στην Αφρική τις τελευταίες δεκαετίες.
Η ΕΕ με τα περισσότερα κράτη μέλη της να είναι και μέλη του ΝΑΤΟ, οργανώνει πολέμους με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. Διεξήγαγε πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης, συμμετέχει στους σχεδιασμούς επέμβασης σε Ασία και Αφρική και σήμερα επεμβαίνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Πάει χέρι-χέρι μα τις ΗΠΑ στον αντικομουνισμό και στην αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος με τρομονόμους.
Σ’ αυτά τα πλαίσια η ελληνική αστική τάξη, μέσω της κυβέρνησης, διεκδικεί ρόλο σ’ αυτή την επέμβαση, επιδιώκοντας την αναβάθμισή της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής. Ο ρόλος της Βάσης της Σούδας, είναι καθοριστικής σημασίας σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Στην ουσία, η επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, εντάσσεται στα ίδια πλαίσια των επεμβάσεων που προηγήθηκαν στην περιοχή μας και έχει να κάνει με τους σχεδιασμούς για τη «Νέα Μέση Ανατολή» και συνδέεται με τα γεγονότα που εξελίσσονται τα τρία τελευταία χρόνια στη Συρία.
Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια στη Συρία και το πληρώνει ο συριακός λαός με το αίμα του, είναι μια ιμπεριαλιστή επέμβαση με «αιχμή του δόρατος» τους «αντικαθεστωτικούς» και μισθοφόρους, από διάφορες περιοχές του πλανήτη, καθώς η Συρία είναι στο επίκεντρο ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης για τη γεωστρατηγική της θέση στη Μέση Ανατολή.
Το τελευταίο διάστημα, μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου στον ΟΗΕ, αναδεικνύεται ένα νέο σε εξέλιξη έγκλημα των ιμπεριαλιστικών κέντρων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., και αφορά την προσπάθειά τους να απορρίψουν τα χημικά της Συρία στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή μας. Μετά την απροκάλυπτη επέμβασή τους με την υποστήριξη των «αντικαθεστωτικών» και το διαμελισμό της χώρας, τώρα προσθέτουν σε βάρος των λαών της περιοχής μας ένα νέο έγκλημα, με το επιχειρούμενο περιβαλλοντολογικό έγκλημα, αποδεικνύοντας για μα ακόμα φορά την υποκρισία της δήθεν «πράσινης» Ε.Ε.
Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου και οι Ομάδες Γυναικών της Ο.Γ.Ε., καταδικάζουμε την απόφαση για ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπως επίσης και την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να δώσει το «πράσινο φως» σ’ αυτή την επέμβαση.
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής μας.
Καλούμε το λαό του Ηρακλείου και τους μαζικούς φορείς του να καταδικάσουν άμεσα την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλά και την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στην περιοχή μας και να απαιτήσουν:
-Να σταματήσει κάθε επέμβαση της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
-Να μην γίνει καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και γενικά να αποκλειστεί κάθε μέθοδος που είναι καταστροφική για το περιβάλλον.
-Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.
-Να κλίσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

-Όχι άλλο αίμα στα κέρδη των μονοπωλίων.   ΔΣΔ