Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Χανιά | Ομάδα άμεσης επέμβασης ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις στήνει ο Εμπορικός Σύλλογος


Χανιά | Ομάδα άμεσης επέμβασης ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις στήνει ο Εμπορικός Σύλλογος

Mια ομάδα άμεσης επέμβασης ενάντια στους ενδεχόμενους πλειστηριασμούς σε βάρος εμπόρων των Χανίων δημιουργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων όπως έγινε σήμερα γνωστό κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Νίκο Βουρλάκη.
Όπως είπε ο κ. Βουρλάκης η «συγκεκριμένη με νομική προστασία ομάδα θα αποτελείται από 12 άτομα και θα επεμβαίνει άμεσα σε όποιο πλειστηριασμό και κατάσχεση εργαλείων και εμπορευμάτων επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί σε συνάδελφο μας.»
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημείωσε πως «ζητάμε από τους συναδέλφους μας που μπορούν να στελεχώσουν αυτή την ομάδα να την στηρίξουν ώστε να αποτρέψουμε οποιοδήποτε πλειστηριασμό ή κατάσχεση.»
Ο κ. Βουρλάκης έδωσε τηλέφωνα επικοινωνίας για την συγκεκριμένη ομάδα που είναι τα : 6947825956 και το 6972 400103.
Επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κάλεσε του καταναλωτές να στηρίξουν την φετινή εορταστική περίοδο τις μικρές Χανιώτικες επιχειρήσεις καθώς όπως ανέφερε «αυτή θα είναι και η πρώτη που του ανταποδώσει με μορφές το όποιο κέρδος αποκομίσει από αυτή την συναλλαγή.»
Τέλος ο κ. Βουρλάκης και αναφορικά με το εορταστικό ωράριο και το θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες είπε πως «εμείς προτείνουμε στους συναδέλφους μας να είναι κλειστά την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου καθώς δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο καλάθι με τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις που αυτές θέλουν την διεύρυνση του ωραρίου και στοχεύουν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές του χρόνου.»
Επίσης ο κ. Βουρλάκης κάλεσε τους εμπόρους των Χανίων να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που τα τελευταία χρόνια προσπαθούν και θέλουν να μετατρέψουν τον Εμπορικό Σύλλογο από συνδικαλιστικό σε πολιτιστικό όργανο.
Τέλος ο ταμίας του συλλόγου κ, Μανώλης Παπαδάκης και με αφορμή του συγκεκριμένο θέμα για την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, σημείωσε με νόημα ότι αυτοί που επικαλούνται πως την συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί η φιλανθρωπική εκδήλωση «SANTA RUN» «δεν πρέπει εμείς να κάνουμε εμπόριο την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία όλων εκείνων που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Θα έπρεπε να είμαστε κλειστά και να συμμετέχουμε»
Τέλος ο κ. Παπαδάκης είπε πως αυτό που επιδιώκεται με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.