Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΕΕ Ενισχύθηκαν οι αγωνιστικές - αντιμονοπωλιακές δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ



Φωτό Αρχείου


Σαφή αύξηση της δύναμης του ψηφοδελτίου των δυνάμεων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ καταγράφηκε στις πρόσφατες εκλογές στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» πέτυχε αύξηση σε ποσοστό, ψήφους και έδρες.Παρά το γεγονός ότι παραμένει ο αρνητικός συσχετισμός και κυριαρχούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού, έγιναν βήματα στην κατεύθυνση της αγωνιστικής συσπείρωσης και διαμορφώνονται προϋποθέσεις για το παραπέρα δυνάμωμα του αντιμονοπωλιακού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών στις 6 Δεκέμβρη 2015:
Ψήφισαν 378, έγκυρα 375, άκυρα - λευκά 3 (στις προηγούμενες εκλογές την 1/12/2012 είχαν ψηφίσει 391). Να σημειωθεί ότι ο αριθμός μελών του ΔΣ ήταν 21 και αυξήθηκε σε 25.
«Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»: 31 ψήφοι και 2 έδρες (είχε 29 και μία έδρα).
«Ενωμένο Εμπόριο» (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - κ.λπ): 287 ψήφοι και 20 έδρες (είχε 326 και 19 έδρες).
«Ανεξάρτητη Συνεργασία» (ΣΥΡΙΖΑ) : 44 ψήφοι και 3 έδρες (είχε 32 και μία).
Ευαγγελίου (ΝΔ): 11 ψήφους.
Χουλιάρας: 2 ψήφους (είχε 4).
Στο μεταξύ,  στις 13 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).
Οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ με την παρέμβασή τους πρόβαλαν το αγωνιστικό - διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων της ΠΑΣΕΒΕ και κάλεσαν τους αντιπροσώπους να αποδοκιμάσουν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία που κυριαρχεί στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Παρά τις έντονες προσπάθειες αποκλεισμού των αγωνιστικών δυνάμεων και την εφαρμογή του αντιδημοκρατικού πλειοψηφικού συστήματος, οι αγωνιστικές δυνάμεις κατάφεραν να εκλέξουν 3 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΒΕΕ.