Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ


                          
 




Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Η Επιτροπή Αγώνα συνταξιούχων του ΟΑΕΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες συνταξιούχους που διαδήλωσαν την Τρίτη 15 Δεκέμβρη στο Ρέθυμνου στα πλαίσια πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαραχτήρα της ασφάλισης και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προωθεί τις πιο βάρβαρες αντιασφαλιστικες ανατροπές των τελευταίων ετών. Η αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και κυρίως οι αναφορές σε παλιότερους νόμους, που αποτελούν «καλούπι» για τα μέτρα που τώρα σχεδιάζονται, να σημάνουν αγωνιστικό  συναγερμό. Κυβέρνηση και εργοδοσία πάνε να «εξοικονομήσουν» περίπου 1,8 δισ. ευρώ μέσα στο 2016 από το Ασφαλιστικό και αυτό το ποσό μεταφράζεται σε μέτρα σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σε νέες απώλειες για όλες τις συντάξεις μέχρι και 20%, ενώ η «εγγύηση» μόνο μια κατώτερης «εθνικής σύνταξης» ύψους 380 ευρώ σημαίνει ότι με το νέο έτος οι συνταξιούχοι θα βρεθούν μπροστά στο ενδεχόμενο τεράστιας απώλειας για το εισόδημα τους. Ήδη υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης με την «ενσωμάτωση» της στην κύρια.
Ανεξάρτητα από τα συγκεκριμένα μέτρα που θα επιλεγούν, η χρονιά που έρχεται θα  βρει εμάς τους συνταξιούχους σε ακόμα χειρότερη μοίρα από την προηγούμενη σε ότι αφορά το ύψος των εισφορών, που αυξάνεται, τον εργάσιμο βίο, που επιμηκύνεται, και τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, που μειώνονται.
Επιπλέον, τα νέα μέτρα προστίθενται σ' αυτά που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και διατηρούνται αυτούσια από τη σημερινή.
Κάθε χρόνο και χειρότερα» για το λαό...
Με νόμους και διευκρινιστικές εγκυκλίους που εντάσσονται στα «προαπαιτούμενα», η κυβέρνηση αύξησε μέχρι και 17 χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, μείωσε τις συντάξεις μέσω της αύξησης των εισφορών για την Υγεία και της επιβολής ανάλογης εισφοράς στις επικουρικές συντάξεις, που δεν υπήρχε.
Τώρα δρομολογείται η επόμενη φάση της επίθεσης, με τον αντιασφαλιστικό νόμο που θα επιχειρήσει να «περάσει» μέσα στο επόμενο διάστημα. Βασικά χαρακτηριστικά και αυτού του νόμου είναι η παραπέρα μείωση των συντάξεων και η αύξηση των εισφορών για τους ασφαλισμένους.
Ταυτόχρονα, οι νέες ενοποιήσεις των Ταμείων κύριας ασφάλισης - πιθανότατα σε ένα «υπέρ-ταμείοο» - θα οδηγήσουν σε εξίσωση όλων προς τα κάτω σε ότι αφορά στις παροχές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την Πρόνοια, ενώ με τη θέσπιση «ενιαίων κανόνων» για όλους τους ασφαλισμένους - εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες - όπως εξαγγέλλει η κυβέρνηση, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών για τη μικρομεσαία αγροτιά είναι «ένα το κρατούμενο».
Τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση δεν συνιστούν έκπληξη. Η στόχευση είναι σαφής: Στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης, να απαλλαγεί η εργοδοσία από το κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης και το κράτος να εξοικονομήσει χρήματα που θα γίνουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Αυτό είναι το «ζουμί» κάθε αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης και εκεί πρέπει να στοχεύσει η πάλη των εργαζομένων, ενισχύοντας μέσα από κάθε μάχη τα αντιμονοπωλιακά - αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά της.
Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, οι  μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρέπει να μείνουν άπραγοι, πρέπει  να κλιμακωθεί παραπέρα η λαϊκή αντίδραση και αντεπίθεση στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ, και μονοπωλίων.
Να ετοιμαστούμε για νέα πανελλαδική κινητοποίηση μέσα στο Ιανουάριο, όταν και όποτε συζητηθεί το αντιασφαλιστικο νομοσχέδιο στη βουλή, αξιοποιώντας την θετική πείρα τόσο από τις απεργίες στις 12 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου, όσο και από τις συνταξιουχικες κινητοποιήσεις πανελλαδικού και τοπικού χαραχτήρα χιλιάδων συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα.
Να μην αφήσουμε την Κυβέρνηση σε «χλωρό κλαρί»
Να υπερασπιστούμε τον κοινωνικό χαραχτήρα της ασφάλισης, να απαιτήσουμε καθολική και δημόσια, δωρεάν υγεία και πρόνοια. Να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία.
ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ  ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ!


Δεκεμβριος 2015