Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Όχι στις «Μαύρες Παρασκευές» και τις «Λευκές Νύχτες»


Την αντίθεσή του στις «Μαύρες Παρασκευές», τις «Λευκές Νύχτες» και στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας εκφράζει ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων εμπόρων ν. Θεσσαλονίκης. 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Η συνεχιζόμενη επίθεση από την κυβέρνηση σε βάρος μας, με το φορολογικό και το ασφαλιστικό, με το ανελέητο κυνηγητό μέσω κατασχέσεων και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στοχεύει στο οριστικό κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεών μας και γιγαντώνει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η εισαγωγή άλλης μιας εμπορικής ενέργειας από τις αγορές του εξωτερικού, όπως είναι η "μαύρη Παρασκευή", σε μια προσπάθεια αύξησης του τζίρου των καταστημάτων, όχι μόνον δεν θα φέρει νέους τζίρους στα μικροκαταστήματά μας, αλλά αντιθέτως από τη μια συμβάλλει στη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων και από την άλλη επιταχύνει το δρόμο της εξόδου από την αγορά στον μικρό έμπορο.
Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται, ότι δήθεν η λειτουργία των μαγαζιών τις Μαύρες Παρασκευές θα τονώσει την αγορά, ειπώθηκαν ακριβώς τα ίδια και για την απελευθέρωση του ωραρίου και για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Καλούμε τους συναδέλφους μας μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους να έρθουν σε επαφή με το Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων, για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας».