Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πρωτιά των αντιμονοπωλιακών αγωνιστικών δυνάμεων στο Σύλλογο Μηχανικών Αυτοκινήτων





Συγκροτήθηκε την περασμένη εβδομάδα το νέο ΔΣ τουΣυλλόγου Μηχανικών Αυτοκινήτων ΣΙΣΕΜΑ που προέκυψε από τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 3 και 4 Μάρτη και στις οποίες η«Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» Μηχανικών Αυτοκινήτων (ανήκει στην ΠΑΣΕΒΕ) πήρε την πρώτη θέση.
Συγκεκριμένα και σε σύνολο 148 ψήφων η «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» έλαβε 86 ψήφους, έναντι 58 της «Ανεξάρτητης Συσπείρωσης Μηχανικών», καταλαμβάνοντας την πλειοψηφία με 7 από τις 11 έδρες του ΔΣ, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 75 ψήφους και 6 έδρες.
Με βάση το σύνολο των ψηφισάντων, ο ΣΙΣΕΜΑ εκλέγει 7 αντιπροσώπους σε ΟΒΣΑ και ΕΟΒΕΑΜΜ, εκ των οποίων 4 με την «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» Μηχανικών Αυτοκινήτων. 
Σε ανακοίνωσή της η «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» Μηχανικών Αυτοκινήτων τονίζει ότι «οι συνάδελφοι με την ψήφο τους επιβράβευσαν τη γραμμή που ακολούθησε η παράταξή μας σαν Διοίκηση, να έρθουμε κοντά στο συνάδελφο, με περιοδείες μαγαζί το μαγαζί σε όλη την Αττική, να αναδείξουμε τα προβλήματα, να δείξουμε ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτά, ποιες πολιτικές τα δημιουργούν και ποιες τα αντιπαλεύουν. Ακόμα με τη διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίων για την επιμόρφωση των συναδέλφων, με τις αγωνιστικές και διεκδικητικές παρεμβάσεις σε δήμους, υπουργεία, ΟΑΕΕ - ΚΕΑΟ».
Υπογραμμίζει ακόμα ότι «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στη γραμμή που χαράξαμε με το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, με κύριο γνώμονα τη μαζικοποίηση του σωματείου, δημιουργώντας ένα σωματείο ισχυρό, ικανό να αντιπαλέψει μαζί με άλλους κλάδους την πολιτική που μας αφανίζει, οδηγώντας μας στο κλείσιμο και την ανεργία.