Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών καλούν την Πέμπτη οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ





Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών την Πέμπτη 19 Μάρτη στις 10.30 π.μ. καλούν τους ταξιτζήδες οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ για να διεκδικήσουν:
  • Κατάργηση των μνημονιακών νόμων 4070 και 4093 και των νόμων της λεγόμενης απελευθέρωσης επαγγελμάτων και υπηρεσιών που θεσμοθετούν την ασυδοσία των εταιρειών RENT A CAR και των τουριστικών γραφείων που σε συνεργασία με τους ξενοδόχους μας κλέβουν τη δουλειά.
  • Να απαγορευτεί στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών, όπως είναι οι UBER - TAXIPLON - TAXIBEAT - VIVA, να μεσολαβούν στη διαχείριση του μεταφορικού έργου εκμεταλλευόμενες τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες του κλάδου.
  • Να απαγορευτεί η πρακτική της δωρεάν μεταφοράς για διαφημιστικούς λόγους που έχει μοναδικό στόχο να τσακίσει τους επαγγελματίες του κλάδου.
  • Να απαγορευτεί η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών ΤΑΞΙ με ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα από ιδιώτες.
Οι Επιτροπές Αγώνα τονίζουν:
«H ζωή μας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, τα οικονομικά μας προβλήματα οξύνονται καθημερινά. Ήδη άρχισαν οι εκπτώσεις από τις προεκλογικές υποσχέσεις. Ήδη άρχισαν τα όργανα για "πάταξη της φοροδιαφυγής" που συνήθως σημαίνει νέο κυνηγητό προς τους συναδέλφους που έχουν χρέη.
Έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό μας οι δεκάδες εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί και που η νέα κυβέρνηση αποδέχεται.
Είναι εδώ η αναδουλειά. Είναι εδώ τα χρέη στο Ταμείο δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων. Είναι εδώ οι απειλές και οι κατασχέσεις αυτοκινήτων και των σπιτιών μας. Είναι εδώ η φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ. Είναι εδώ ο φόρος αλληλεγγύης και ο ΕΝΦΙΑ. Είναι εδώ τα χρέη σε τράπεζες και όχι μόνο. Είναι εδώ η απελευθέρωση των επαγγελμάτων».
Υπογραμμίζουν επίσης την είσοδο στον κλάδο μονοπωλιακών ομίλων τουρισμού όπως η UBER, το TAXIPLON, το TAXIBEAΤ.
Ειδικότερα για την UBER οι Επιτροπές Αγώνα επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη πολυεθνική προσφέρει «υπηρεσίες δωρεάν» στο χρήστη με ταξί και ΙΧ, προειδοποιώντας ότι «αφού ξεζούμισε χιλιάδες συναδέλφους σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο και αλλού, το 2014 έκανε τζίρο 40 δισ. δολάρια και με 20 δισ. κέρδη έρχεται να χτυπήσει και την ελληνική αγορά».
Υπογραμμίζονται ακόμα οι ευθύνες των ΣΑΤΑ – ΠΟΕΙΑΤΑ «που κοιμίζουν», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «τόσα χρόνια τον κλάδο και δεν έδωσαν συνέχεια στις μεγάλες απεργίες του 2011. Αυτοί οι ίδιοι σήμερα αρνούνται να ενημερώσουν τον κλάδο, αρνούνται να κάνουν αγώνα για τα δικαιώματά μας, αρνούνται ακόμα και Διοικητικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση για να ενημερωθούμε».