Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ








Το Αγωνιστικό – Αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, μικρών Εμπόρων δηλώνει την υποστήριξη του, στον Αγώνα που ξεκινάνε οι μικρομεσαίοι αγρότες και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Η πολιτική της κυβέρνησης η οποία εφαρμόζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ξεκληρίζει από τη γη τους.

Με τα φορολογικά μέτρα, το υψηλό κόστος καλλιέργειας (πετρέλαιο, λιπάσματα, μηχανήματα) και την πληθώρα των εισαγόμενων αγροτικών  - κτηνοτροφικών προϊόντων  τους αναγκάζει είτε να εγκαταλείπουν  μαζικά τα χωριά τους, είτε να μετατρέπονται σε φτηνούς εργάτες γης, στους νέους σύγχρονους τσιφλικάδες που δημιουργεί η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική

Τα εξοντωτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, υλοποιούν τις επιταγές και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και μονοπωλίων στόχο έχουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα.

Με τον κοινό Αγώνα μας παλεύουμε ενάντια:
  • Στην άγρια φορολογία και τα χαράτσια που επιβάλλουν σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους
  • Στις δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη σε Δημόσιο και Τράπεζες.
  • Στις μειώσεις των συντάξεων και στην περικοπή των παροχών Υγείας-πρόνοιας.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα να δώσουν Αγωνιστικό παρών στις Αγροτικές κινητοποιήσεις και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Η αγροτική παραγωγή είναι στρατηγικής σημασίας για τον τόπο, για να έχει ο λαός φθηνά και υγιεινά προϊόντα.
Μόνο με την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια και να ανατρέψουμε την πολιτική που μας εξοντώνει.


Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ