Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.



                                                          Δεν έπιασαν τόπο  οι πιέσεις.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εμπόρους που αγνόησαν την νομοθετική διάταξη για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Καταδικάζουμε τις προσπάθειες εκφοβισμού εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων σε κάποιες πόλεις προκείμενου να διατηρηθεί η «ηρεμία των κέντρων» και να μην υπάρξουν αντιδράσεις, δηλαδή προκειμένου να τζιραρουν ανενόχλητα τα πολυκαταστήματα.
Η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομάγαζων  παρέμεινε κλειστή και αυτή την Κυριακή, τέταρτη ουσιαστικά κατά σειρά με βάση το νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Η ΠΑΣΕΒΕ επισήμανε όπως και κάθε άλλη φορά τις προηγούμενες  ημέρες με ανακοινώσεις της και στον τοπικό Τύπο, αλλά και μοιράζοντας τις στα καταστήματα, ότι είναι ανάγκη οι μικρέμποροι να διαφυλάξουν οι ίδιοι το δικαίωμα τους στην ξεκούραση, να υπερασπιστούν μαζί με τους εργαζόμενους την Κυριακάτικη αργία.
Παραφωνία ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου που εκπροσωπώντας ακόμη μια φορά τα μεγαλεμπορικα συμφέροντα κάλεσε σε «αναγκαίο σεβασμό του νόμου» ερχόμενος ουσιαστικά σε αντιπαράθεση με την πάγια και συλλογική απόφαση του ΕΣΗ εδώ και πάνω από ένα χρόνο για μια Κυριακή ανοικτα μόνο.
Είναι ώρα οι αυτοαπασχολούμενοι, μικρέμποροι, να βγάλουν συμπεράσματα. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας ευνοεί τα μονοπώλια, τσακίζει τις εργασιακές σχέσεις, σημαίνει λουκέτα για τους αυτοαπασχολούμενους.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά την πάλη μας για την κατάργηση του σχετικού νόμου.
Απαιτούμε με κάθε τρόπο την νομοθετική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.


 Ηράκλειο 20 Ιανουαρίου 2014