Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Καταψήφισε την αύξηση των δημοτικών τελών




Σε καταψήφιση της εισήγησης της δημοτικής αρχής Ηρακλείου, που υποστήριξαν και άλλες παρατάξεις για αυξήσεις των δημοτικών τελών, προχώρησαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ακολουθεί αναλυτικά, το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης:
«Μετά τη, γνωστή πλέον, κυβερνητική …φιλολαϊκή πολιτική, και η δημοτική αρχή του τόπου μας, θέλει να εμφανίζεται με το ίδιο …φιλολαϊκό προφίλ. Κρατάει, λέει, τα δημοτικά τέλη σταθερά (μετά βέβαια την περυσινή αύξηση). Μόνο που τα οικιακά δημοτικά τέλη έχουν εξισωθεί από τη Δημοτική Αρχή με αυτά στη ΒΙΠΕ και τον ΟΛΗ (0,85€/τμ)! Δηλαδή, όλοι είμαστε βιομήχανοι και δεν το ξέραμε!! Άσε που οι μεγαλοεπιχειρηματίες της ΒΙΠΕΗ και ο ΟΛΗ έχουν προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να μην πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ στο Δήμο παρόλο που πληρώνουν λιγότερο από τα μισά από τους μικροεπιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα!
Κυβέρνηση και Δήμος, φορτώνουν με χαράτσια τις λαϊκές οικογένειες βαφτίζοντας την πολιτική τους …φιλολαϊκή! Μιλούν για χαμηλά τέλη, «ξεχνώντας» όλα τα άλλα που πληρώνει καθημερινά ο δημότης: τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, το νερό, τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα, τέλη για να παντρευτείς, τέλη για να… πεθάνεις, κλπ. Για την «αμνησία» τους αυτή, έχουν ως τακτική να μην τα φέρνουν όλα μαζί για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Αν όμως προστεθούν όλα αυτά στον ΕΝΦΙΑ, στην αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στην έκτακτη εισφορά, στην φορολογία από το πρώτο ευρώ που επιβάλει η κυβέρνηση, τότε καταλαβαίνει ο καθένας τι γίνεται. Και όλα αυτά την ώρα που η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί εξαϋλώνονται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, οι συντάξεις μειώνονται και η απόλυτη εξαθλίωση παίρνει τεράστιες διαστάσεις και στο δήμο μας. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η Τοπική Διοίκηση, δηλαδή η Δημοτική Αρχή, αποτελεί το μακρύ χέρι της Κεντρικής Διοίκησης του καπιταλιστικού κράτους και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από το λαό.
Άλλωστε η σταθερότητα στα τέλη που επιβάλλονται σήμερα, στο ολοένα μειούμενο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, σημαίνει αύξηση, όσο κι αν δεν τους αρέσει να το πουν. Εργάζονται δε και εντατικά για την επόμενη αύξηση τους.
Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε την επισήμανση της Τεχνικής και Οικονομικής Μελέτης για την επαναλειτουργία του εργοστασίου βιοξήρανσης στη ΒΙΠΕΗ, που έχει σταματήσει να λειτουργεί από τον Απρίλη του 2014 και παρουσιάστηκε στο χθεσινό ΔΣ (7/11/2016). Γράφει ολοκάθαρα πως τα τεράστια κόστη της μονάδας αυτής (ειδικά της λειτουργίας της) θα καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη, δηλαδή θα τα μετακυλήσουν στις πλάτες των δημοτών με θεαματική αύξηση των δημοτικών τελών!
Και η «αντιπολίτευση» ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ τι κάνουν; Συμφωνούν με τον πυρήνα του προβλήματος που είναι η λεγόμενη ανταποδοτικότητα και κάνουν προτάσεις για αλλαγή συνταγής που καταλήγει όμως στο ίδιο αποτέλεσμα. Δημότες, πληρώστε!
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι οι μόνοι που κατήγγειλαν την συνολική πολιτική. Στα πλαίσια αυτά καταψήφισαν την εισήγηση της δημοτικής αρχής και καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους φτωχούς ΕΒΕ και αγρότες να ξεσηκωθούν! Να παλέψουν και να κάνουν αιτήματα τους την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για:
  • Άμεση μείωση των δημοτικών τελών και φόρων για μισθωτούς-αυτοαπασχολούμενους-συνταξιούχους και άμεση κατάργησή τους για φτωχούς, άνεργους και ευπαθείς ομάδες. Αύξηση των τελών καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης για μεγάλες επιχειρήσεις που δρουν στα όρια του Δήμου.
  • Αύξηση τελών σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα, μεγάλα ξενοδοχεία, εμπορικούς ομίλους, τράπεζες, κλπ.
  • Αύξηση της φορολογίας της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Κατάργηση κάθε φόρου στην πρώτη κατοικία