Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία στις 23 Νοέμβρη








Kάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Χανίων την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ., ενάντια στη φοροληστεία, τα χρέη και τις κατασχέσεις, απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται για τη νέα επίθεση.
Η φοροληστεία δεν έχει τελειωμό με τους νέους φόρους που έρχονται. Κάλπικη η θεωρία της "δίκαιης ανάπτυξης". Μας μιλάνε διαρκώς για το πρωτογενές πλεόνασμα και για την ανάκαμψη που ακόμα έρχεται. Τα ψέματά τους δεν έχουν τελειωμό. Την αλήθεια για το πρωτογενές πλεόνασμα την βλέπουμε στις τσέπες μας, στα άδεια ταμεία μας, στα καθημερινά λουκέτα των μικρών έμπορων και αυτοαπασχολούμενων, στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση.
Τα μέτρα που έχουν ψηφισθεί επιδεινώνουν τη θέση των μικρών έμπορων που μαζί με τους εργαζόμενους και τους μικρούς αγρότες είναι μόνιμα και σταθερά στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης. Τα κατασχετήρια σφίγγουν τη θηλιά, στραγγαλίζοντας οικονομικά δεκάδες συναδέλφους, αφού κινδυνεύουν με κατασχέσεις αν δεν πληρώσουν ή δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Ενώ νέα μέτρα θεσπίζονται και νέα κυβερνητική επίθεση ετοιμάζεται.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φοροληστεία! Απαιτούμε:
- Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
- Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια που τσακίζουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημά μας από το πρώτο ευρώ. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.
- Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους».