Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Διαμαρτυρία για τις περικοπές των συντάξεων




Την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που καταδικάζει τους απόμαχους της δουλειάς στην εξαθλίωση και την φτώχεια με την περικοπή του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΑΕΕ, καταγγέλλει ηΠανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. 
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση - διαμαρτυρία, αναφέρει: 
«Λουτροθεραπεία» στο λάκκο των βάρβαρων περικοπών των αποδοχών τους επιφύλαξε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΑΕΕ με την εφαρμογή των αντιδραστικών διατάξεων του νόμου-λαιμητόμου 4387/2016 για την περικοπή του ΕΚΑΣ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έχουν περικοπεί -λόγω υπέρβασης των ορίων του ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος απ' τις συντάξεις- τα ΕΚΑΣ σε 34.000 απ' τους 96.572 δικαιούχους στον οργανισμό. Δηλαδή 35,2% των δικαιούχων στον ΟΑΕΕ χάνουν το ΕΚΑΣ, ενώ σε άλλους 7.500 δικαιούχους θα γίνει επανέλεγχος των δικαιολογητικών τους.
Μ' άλλα λόγια ένας στους δύο δικαιούχους του ΟΑΕΕ ή χάνουν οριστικά το ΕΚΑΣ ή αναμένεται να το χάσουν. Οι 34.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που χάνουν το ΕΚΑΣ αποτελούν το 23,8% των 143.000 συνταξιούχων που χάνουν συνολικά το ΕΚΑΣ.
Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ μαζί με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και το αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας θα παλέψουν για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, που κατακρεουργεί τις συντάξεις μας και ετοιμάζει για τα παιδιά και τα εγγόνια συνθήκες δουλείας σε γαλέρες και με μισθούς πείνας»