Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ" ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

                           


                       Ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ
Ένα χρόνο μετά από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τους ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ, τιμάμε τη μνήμη του, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο φασισμό - ναζισμό, ενάντια στο σύστημα που γεννά και τρέφει το φασιστικό τέρας.
Το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα, δεξί χέρι του συστήματος το όποιο δήθεν αντιμάχεται, είναι υπεύθυνο για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.
Αξιοποιείται από αυτό το σύστημα  για να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις, ανέργους, εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα. Αξιοποιείται επίσης από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ-όπως και τα άλλα νεοφασιστικά μορφώματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- προκειμένου να προωθούνται σχέδια και επεμβάσεις, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας.  Έχει αποδειχτεί και ιστορικά ότι τα μονοπώλια ήταν αυτά που εξέθρεψαν, ενίσχυσαν και στήριξαν την άνοδο του ναζισμού.
Αποτελεί καθήκον κάθε τίμιου ανθρώπου, ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών, να συμβάλουν για να ορθωθεί τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Να αναδείξουν στη νεολαία την ιστορική αλήθεια για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, τις θυσίες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός για την ήττα του φασισμού – ναζισμού  στη χώρα μας.
Καμία εμπιστοσύνη στη  νεοφασιστική εγκληματική  Χρυσή Αυγή. Κανείς αυτοαπασχολούμενος να μην τους εμπιστεύεται. Είναι τσιράκια των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλοξενοδόχων.
Καμία ανοχή στην παρουσία τους στα επαγγελματικά σωματεία. Να κηρυχτούν παντού ανεπιθύμητοι.
Τον φασισμό τον τσακίζουμε με την οργανωμένη πάλη μας. Καμία ανοχή στους νοσταλγούς του Χιτλερ, κανένα συγχωροχάρτι.
Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καλεί σε συμμετοχή στη συναυλία που διοργανώνει η Ένωση Γονέων μαθητών Ηρακλείου σημερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στα Λιοντάρια

Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος του, θα τον τσακίσουμε με την πάλη μας ενωμένοι, αυτοαπασχολούμενοι, εργάτες, φτωχοί αγρότες, νέοι, γυναίκες.