Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

             
                                                  


ΑΘΗΝΑ 2 ΜΑΙΟΥ 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους, Επαγγελματίες και μικρούς παραγωγούς, που με τη μεγάλη συμμετοχή τους στην απεργία αντιστέκονται στα μέτρα της κυβέρνησης και υπερασπίζουν το δικαίωμα τους, στη δουλειά.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο επιδιώκει να διαμορφώσει το περιβάλλον  που σε πρώτη φάση θα περιορίσει και στην πορεία θα διώξει από τη λαϊκή αγορά χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματίες και μικρούς παραγωγούς.

Η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να στρώσει το δρόμο για την είσοδο στη λαϊκή αγορά μεγάλων επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας του κλάδου της διατροφής και στη μεταφορά ενός μεγάλου κομματιού του τζίρου σε αλυσίδες super-market.

Η  αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται είναι ενιαία και σήμερα χτυπάει και τον κλάδο των λαϊκών αγορών. Είναι η πολιτική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων που τσακίζει μισθούς και συντάξεις, φορολογεί άγρια με 26% τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, υποβαθμίζει τη Δημόσια Υγεία, κλείνει τα νοσοκομεία.
Είναι η ίδια πολιτική που τα δίνει όλα στους Τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, στους βιομήχανους και τους μεγαλέμπορους.

Όλες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την Ε.Ε., παρά τα μεγάλα λόγια που λένε κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.
Γι’ αυτό εκτός από τα κόμματα της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν είτε με το σύνολο είτε με τις βασικές ρυθμίσεις και κατευθύνσεις του νομοσχέδιου.
Καταδικάστε και απομονώστε τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής που δήθεν σας στηρίζουν. Είναι τα πιο πιστά μαντρόσκυλα των μονοπωλίων.

Μπροστά στις εκλογές για Δήμους, περιφέρεις, Ευρωβουλή όλοι αυτοί προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους Επαγγελματίες και τους μικρούς Εμπόρους ότι ενδιαφέρονται για τον εκσυγχρονισμό του υπαίθριου εμπορίου. Λένε ψέματα.

Συνάδελφοι
Η μεγάλη συμμετοχή και αποφασιστικότητα των απεργών ανάγκασε την κυβέρνηση να παρουσιαστεί ότι δήθεν συζητάει και κάνει κάποιες τροποποιήσεις, που όμως δεν αλλάζουν σε τίποτα την ουσία του νομοσχεδίου.

Με την εφαρμογή του νόμου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τον επόμενο Οκτώβρη με την ανανέωση των αδειών και την προϋπόθεση για ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα χιλιάδες να διωχθούν από τη δουλειά τους. Πρέπει να τους εμποδίσουμε!

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ, το Αγωνιστικό, αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει τον Αγώνα σας και καλεί όλο το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων, αγροτών, συνταξιούχων, νεολαίας να εκφράσει με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή του, στο δίκαιο αγώνα που δίνει ο κλάδος των λαϊκών αγορών για να μην παραδώσει τη δουλειά του στο μεγάλο κεφάλαιο και να παρέχει φτηνά και ποιοτικά  προϊόντα στη λαϊκή οικογένεια.
Στο δύσκολο Αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που μας διώχνει από τη δουλειά μας, ένα όπλο έχουμε:
Την οργάνωση την αλληλεγγύη και τη συμμαχία όλων των λαϊκών στρωμάτων.


Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ