Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ...






Η τροπολογία αφορά την απαγόρευση κατασχέσεων και άλλων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων, στον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, που αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και την κατάργηση των νόμων που επιβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στους νέους ασφαλισμένους. Τα άρθρα της τροπολογίας προβλέπουν τις εξής ρυθμίσεις:
-- Δεν επιβάλλονται πρόστιμα και κανενός είδους προσαυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ που δεν έχουν πληρωθεί λόγω οικονομικής αδυναμίας. Τυχόν πρόστιμα και προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί διαγράφονται. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.
-- Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο μεταβίβαση των απαιτήσεων από απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και σε οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Απαγορεύεται κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ για την είσπραξη των οφειλόμενων ασφαλιστικών τους εισφορών. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.
-- Το βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές θεωρούνται χωρίς καμία προϋπόθεση και συνεχίζεται η ασφαλιστική κάλυψη όλων των άμεσα ασφαλισμένων και των προστατευόμενων προσώπων.
-- Καταργούνται όλοι οι νόμοι και οι κανονιστικές διατάξεις που επιβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στους νέους ασφαλισμένους από 1-1-1993 και εντεύθεν.

-- Το Δημόσιο υποχρεούται να καταβάλει εντόκως στα ασφαλιστικά ταμεία τις ζημιές που έχουν υποστεί από τη δέσμευση των αποθεματικών τους με χαμηλό επιτόκιο, τις τοποθετήσεις σε μετοχές και άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα καθώς και τις ζημιές από το «κούρεμα» των ομολόγων.