Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΕΙ Η ΠΑΣΕΒΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗ ΓΣΕΕΒΕ

Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστικη  συνέλευση των αντιπρόσωπων της ΟΕΒΕΝΗ, του δευτεροβαθμίου συνδικαλιστικού φορά των ΕΒΕ Ηρακλείου η όποια εξέλεξε εφορευτική επιτροπή για την διενέργεια εκλογών και την ανανέωση της θητείας του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Με την παρέμβαση του εκπροσώπου της ΠΑΣΕΒΕ, προερχόμενου από τα ΤΑΞΙ Ηρακλείου άνοιξε ουσιαστικα η συζήτηση μετά από μια σύντομη εισηγητική ομιλία του απερχόμενου πρόεδρου της προηγούμενης διοίκησης η όποια  δεν έθιγε στην ουσία τους τα προβλήματα, ούτε έβαζε πλαίσιο πάλης.
Οι παρευρισκόμενοι αντιπρόσωποι επικρότησαν την γενική τοποθέτηση του εκπροσώπου της  ΠΑΣΕΒΕ και υιοθέτησαν με συντριπτική πλειοψηφία το πλαίσιο πάλης με τη μορφή ψηφίσματος που κατέθεσε ο αντιπρόσωπος, των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ, εκλεγμένος από το κλαδικό σωμάτειο ΤΑΞΙ Ηράκλειου
Στην συνέλευση εκφράστηκε από αρκετούς αντιπροσώπους η δυσαρέσκεια τους προς την απερχόμενη διοίκηση η όποια περιορίστηκε σε ολη την διάρκεια της θητείας της σε επιστολές και υπομνήματα χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα για την οργάνωση των αγώνων των ΕΒΕ ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος τους από την κυβερνητική πολιτική. Όπως τόνισε ο βασικός ομιλητής εκ μέρος των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ:
 “Ο καιρός των επιστολών, των συσκέψεων και των αιτημάτων, των γονυκλισιών, πέρασε ανεπιτρεπτί.  Άλλος δρόμος από το να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας και να πάρουμε αποφάσεις για το τι μέλη γενέσθαι, δεν υπάρχει. Η ίδια η ΓΣΕΒΕΕ είδαμε ότι καθόταν στο ίδιο τραπέζι, σαν κοινωνικός εταίρος, εκεί όπου παίρνονταν οι αποφάσεις για την εξαθλίωση και φτωχοποίηση μας.
Ο χαρακτήρας της Ομοσπονδίας μας θα πρέπει να είναι αγωνιστικός, διεκδικητικός  στην κατεύθυνση που θα αντιπαλεύει την πολιτική που μας αφανίζει, θα κινητοποιεί τους συναδέλφους σ’ όποιον κλάδο κι αν ανήκουν, θα παλεύει μαζί με το λαϊκό κίνημα για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης  που στο επίκεντρο του  θα έχει τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Μόνο έτσι και αφήνοντας πίσω όσους θέλουν να πηγαίνουν με τα νερά της κάθε φορά κυβερνητικής πολιτικής μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα σχέδια εξόντωσης μας.".
 ο Συμεών Ερμειδης, εκλεγμένος από τα ΤΑΞΙ με το ψηφοδέλτιο που στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές οι δυνάμεις της ΠΑΣΣΕΒΕ στο σωματείο, τόνισε την ανάγκη η Ομοσπονδία να αποκτήσει αγωνιστικό προσανατολισμό με την αλλαγή συσχετισμών και στα πρωτοβάθμια σωματεία, την αποφασιστική καταδίκη του κυβερνητικού συνδικαλισμού και την αποφασιστική ενίσχυση του αντιμονοπωλιακού πόλου συσπείρωσης στους αυτοαπασχολούμενους.
«Είναι ώρα του ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ. Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Κανείς μονός του. Μέσα από τους μαζικούς μας φορείς, τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, μαζί με τους εργαζόμενους,  να οργανώσουμε την αντίσταση μας.» τόνισε χαρακτηριστικά,
Οι παρευρισκόμενοι αντιπρόσωποι ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα που προτάθηκε από τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΕΒΕ το οποίο έγινε και απόφαση της ΓΣ της Ομοσπονδίας.

Η ΠΑΣΕΒΕ θα στηρίξει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ομοσπονδία  και εκπροσώπων για την ΓΣΕΕΒΕ το ψηφοδέλτιο της

Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΒΕ Ηρακλείου και καλεί τους αντιπροσώπους με την ψήφο τους στις εκλογές που θα διεξαχθουν στις 12 Φεβρουαρίου να το ενισχύσουν, να συμβάλουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ευρύτερες αλλαγές προς αγωνιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ του Ηρακλείου.