Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Νέα 48ωρη απεργία από τις 27 Γενάρη αποφάσισαν οι ναυτεργάτες




Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 27 Γενάρη ως τις 6 π.μ. της Παρασκευής 29 Γενάρη, με προοπτική κλιμάκωσης και συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, αποφάσισαν οι ναυτεργάτες, ενώ την Παρασκευή 22 Γενάρη ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία που είχε ξεκινήσει την Τετάρτη.
Νωρίτερα, έγινε στο λιμάνι του Πειραιά συγκέντρωση των ναυτεργατών, όπου ανάμεσα σε άλλους μίλησε οΣάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ. Σημείωσε μεταξύ άλλων την ανάγκη της οργάνωσης και της ανάπτυξης ταξικών αγώνων, ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μέχρι οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι να γίνουν κύριοι του πλούτου που παράγουν.
Σε συνάντηση που είχαν τέλος με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Θ. Δρίτσας επανέλαβε στους ναυτεργάτες τις θέσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
Με ανακοίνωσή τους, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ και Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών καλούν στην 48ωρη απεργία και σε κλιμάκωση στις 4 Φλεβάρη