Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
(ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ)
Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ηρακλείου καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συμπεριφορά του κ. Κουμαντάκη  στη χθεσινή Γ Σ του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου, που για μια ακόμη φορά έδειξε πόσο και πως υπολογίζει, πέρα από τα μέλη του ΔΣ της παράταξης του, τους εμπόρους της πόλης μας.
Ενώ σε συζήτηση επί θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που θα συζητούσαμε στην ετήσια Γ Σ και συγκεκριμένα σε θέματα όπως ασφαλιστικό (ΟΑΕΕ) και φορολογικό, συμφωνήσαμε να προτείνουμε στη συνέλευση, πέρα από  τις θέσεις του συλλόγου, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 9/4/2014, αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης που και με το πολυνομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στην επαγγελματική μας ύπαρξη. Η πρόταση αυτή είχε χαρακτήρα συμπαράστασης  στην ήδη αποφασισμένη Πανελλαδική πανεργατική απεργία για την ίδια μέρα.  Ειπώθηκαν πολλές προτάσεις για το πώς θα φτάσουμε στην απεργία,  όπως αποκλεισμού της πόλης με αυτοκίνητα, επιτροπές που θα προτρέπουν τους συναδέλφους να συμμορφώνονται με την απόφαση του συλλόγου και άλλα τέτοια. Δηλ. συμφώνησαν με την πρόταση.                                                                                                                                                                       
Στη Γ Σ φόρεσαν το άλλο κουστούμι. Αυτό της αντίδρασης, της παραπλάνησης, της απρέπειας, της επίθεσης με τους συνήθεις χαρακτηρισμούς που εκτοξεύονται κύρια από τον πρόεδρο τους όταν τα επιχειρήματα επί συγκεκριμένων θεμάτων δεν υπάρχουν. Η πρόταση του ΔΣ έγινε ξαφνικά, “να το δούμε”, “αφού τα μεγάλα μαγαζιά θα είναι ανοικτά γιατί να κλείσουμε εμείς”, “να δούμε η κινητοποίηση να πάρει Παγκρήτιο χαρακτήρα στο επόμενο διάστημα”, “να κλείσουμε τις καφετερίες” κτλ. Ας σημειωθεί ότι οι ίδιοι, παρίσταναν τους περίσσιους επαναστάτες με τις προτάσεις τους στο ΔΣ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν αναγάγει την κολοτούμπα σε επιστήμη. Το ίδιο έγινε και με τη θέση του συλλόγου για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που το ΟΧΙ του συλλόγου έγινε ΝΑΙ στο νόμο, με το άνοιγμα των καταστημάτων την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ γιατί το είπε η κυβέρνηση, τη συμμέτοχη του ΕΣΗ στην προγραμματισμένη κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ που την τελευταία στιγμή την ακύρωσαν  και τόσα άλλα. Οι ευθύνες μπορεί να βαρύνουν περισσότερο τον πρόεδρο που με τις πρωτοβουλίες του αδειάζει την παράταξη του, αλλά είναι οι ίδιες  συνολικά αφού γίνονται με την ανοχή των συμβούλων του.
Αυτός είναι ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ σε όλο του το μεγαλείο. Σε κάθε πρόταση της ΑΣΕ, ή στο άκουσμα  σε οποιασδήποτε  μορφής κινητοποίηση βγάζουν σπυράκια. 
Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο μας εξ αιτίας  της πολιτικής της κυβέρνησης  συζητιούνται στα μεγάλα σαλόνια. Με τους άλλους φορείς της πόλης, με τους κυβερνητικούς κυρίως βουλευτές, με το Δήμο, την Περιφέρεια, τον ΟΛΗ, την αστυνομία. Οι συνάδελφοι έμποροι τα μαθαίνουν από τα ΜΜΕ που έχει καλές σχέσεις ο πρόεδρος. Όσο για τις λύσεις  αυτών των προβλημάτων, ε! αυτές πάνε στις καλένδες, αφού η δράση του συλλόγου είναι εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της ΕΣΕΕ και της ανύπαρκτης ΟΕΣΚ (ομοσπονδία εμπορ. Συλ. Κρήτης) που έχουν κατεύθυνση υπεράσπισης των μεγαλοκαταστημάτων, για να έρχονται μετά οι λεγόμενοι συνδικαλιστές να μην θέλουν να  κινητοποιούνται γιατί αυτά ακριβώς τα καταστήματα δεν  κλείνουν.  ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ.
Θα συμφωνήσουμε όμως ότι οι συνδικαλιστές της Εμπορικής Ενότητας είναι ΕΝΟΜΕΝΟΙ σε όλα όσα είναι δευτερεύοντα ή καθόλου ενδιαφέροντος σε σχέση με  αυτά που απασχολούν τους συναδέλφους και που είναι πολλά. Όπως για παράδειγμα η πρόταση που έγινε για δημιουργία  (απευθείας) αστικής γραμμής προκειμένου να μεταφέρονται οι πολίτες από το Γιόφυρο στην Εφορία, ή ακόμη  τη συμμέτοχη τους σε κοινά συνεργεία με την αστυνομία για την πάταξη του παραεμπορίου, με το κυνήγι και εξολόθρευση των μεταναστών μικροπωλητών, μήπως και ανέβει ο τζίρος στα μαγαζιά. ( είναι σημαντικό το έργο αφού οι κατασχέσεις σε αναπτήρες, γυαλιά ηλίου, μπρελόκ, ομπρέλες, φακών και άλλων τέτοιων αντικειμένων είναι τεράστιας σημασίας στο ξεπέρασμα της κρίσης που μαστίζει την αγορά!!!!).
Οι συνάδελφοι έμποροι έχουν ευθύνες. Αυτού του είδους τα καμώματα δεν θα γινόντουσαν αν η παρουσία τους στις Συνεδριάσεις του ΔΣ και των Γενικών Συνελεύσεων ήταν ανάλογη με τις απαιτήσεις του κλάδου. Το γήπεδο είναι όλο δικό τους και το παιχνίδι στημένο.
Η ΑΣΕ μετά και τα χθεσινά γεγονότα που αποφασίστηκε να δράσουμε, “εν ευθέτω χρόνο όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, καλεί τους μικρούς εμπόρους της πόλης μας να είναι σε επαγρύπνηση. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Να παραμερίσουμε συνδικαλιστές και παρατάξεις που στέκονται εμπόδιο στην  αντιμετώπιση και αντίδραση  στην πολιτική που εξαθλιώνει εμάς και τις οικογένειες μας.
Να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Δεν είμαστε μόνοι μας. Μαζί μας είναι οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι. Οι μικροί αγρότες, οι νέοι που αντιμετωπίζουν την ίδια βάρβαρη πολιτική.
Να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να καταργήσουμε στην πράξη νόμους  και παρατρεχάμενους  που υπονομεύουν συστηματικά κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει την ανασύνταξη του κινήματος. Αυτούς  δεν τους  χρειαζόμαστε. Έχουμε αποκτήσει πείρα. Ξέρουμε τις προθέσεις τους και άρα που θέλουν να φτάσουν.
Καλούμε τους μικρούς εμπόρους, τους επαγγελματίες των άλλων κλάδων, να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία. Αποφάσεις της ΓΣΕΕΒΕ, της ΕΣΕΕ, της ΟΕΒΕΝΗ, του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου δεν υπάρχουν. Ας κάνει ο καθένας το καθήκον του και ένα βήμα για τη χειραφέτηση του από τον συμβιβασμό και την απάθεια. Ας κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την απαλλαγή του συνδικαλιστικού μας κινήματος από τις συμβιβασμένες, υποταγμένες κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες
Στις 9 του Απρίλη να νεκρώσει το Ηράκλειο. Τέρμα ο εφησυχασμός.   Κάθε αδράνεια, κάθε υπαναχώρηση, κάθε συμβιβασμός, είναι σε βάρος μας. Μονo με κίνημα ισχυρό μπορούμε να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε.
Να απαιτήσουμε :
·         Κατάργηση όλων των εξοντωτικών φόρων και χαρατσιών
·         Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
·         Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
·         Να υπογραφούν άμεσα κλαδικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.
·         Κάλυψη των ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό
·         Δημόσια δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους.
·         Γενναία μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το Ταμείο όσο διαρκεί η κρίση
·         Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους
·         Πάγωμα των χρεών προς δημόσιο και τράπεζες και αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η κρίση
·         Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς που θέλει τα νέα παιδιά να είναι φτηνό κρέας για τους εργοδότες, με ή χωρίς προγράμματα.
·        Να πάρουν όλοι οι άνεργοι επίδομα που να τους επιτρέπει να ζήσουν, εξασφαλίζοντας τα στοιχειώδη.
·        ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ  9 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10 πμ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ, ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΗ ΑΓΡΟΤΙΑ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.


                                                                                Ηράκλειο 3/4/2014