Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Παλια τους "τεχνη" κοσκινο....

Από κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στους ΕΒΕ

Στην απαράδεκτη απόφαση νομιμοποίησης των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας των Φοροτεχνικών στη ΓΣΕΒΕΕ, με ευθύνη των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προχώρησε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ.
Συγκεκριμένα ανέτρεψε την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Νομιμοποίησης για τον αποκλεισμό της συγκεκριμένης ομοσπονδίας, η οποία προχώρησε στις αρχαιρεσίες αποκλείοντας παράνομα δυο ψηφοδέλτια, επικαλούμενη άρθρο του καταστατικού της που επιτρέπει τη συγκρότηση ενός μόνο ενιαίου ψηφοδελτίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, παραβίαση της απλής αναλογικής και του καταστατικού της ΓΣΕΒΕΕ και εφαρμόστηκε στην πράξη το πλειοψηφικό.
«Η ανοχή και η νομιμοποίηση τέτοιων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων ανοίγει ολισθηρούς δρόμους σε πρακτικές καταδικασμένες από το συνδικαλιστικό κίνημα εδώ και πολλά χρόνια» τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη  «Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ» στη ΓΣΕΒΕΕ. «Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη απόφαση αναδεικνύει τα μέσα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την αλλοίωση των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα από τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης», σημειώνει.
«Αποδεικνύουν έτσι για άλλη μια αφορά το πώς το αντιλαμβάνονται και το τι περιεχόμενο δίνουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τα δίνουν όλα στη μάχη για τις καρέκλες, με στόχο η ΓΣΕΒΕΕ να συνεχίσει να υπηρετεί την εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή πολιτική που εξοντώνει τους αυτοαπασχολούμενους. Αδιαφορούν για τη μείωση της συμμετοχής των αυτοαπασχολούμενων στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος, επιδοτούν τα φαινόμενα συντεχνιασμού και εκφυλισμού μέσα από τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και τόσα άλλα», υπογραμμίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ». Καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε συνάδελφο αυτοαπασχολούμενο να καταδικάσει αυτή την πρακτική, να γυρίσει την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και την πολιτική τους, να δυναμώσει την ενότητα δράσης, να πυκνώσει τις γραμμές των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ΠΑΣΕΒΕ.