Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Τρόικα, προωθούν την πώληση των πιο κρίσιμων λιμανιών και συνολικά των υποδομών της χώρας που χτίστηκαν με το αίμα του ελληνικού λαού.

Είτε με την μορφή της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, είτε με την μορφή της παραχώρησης και των ΣΔΙΤ, οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές εξυπηρετούν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον γεωστρατηγικό έλεγχο περιοχών…

Πολιτικά κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, συνδικαλιστικές δυνάμεις, έχουν ευθύνες που συντάσσονται με την πολιτική της Ε.Ε, με τις συνθήκες, τους κανονισμούς και τις οδηγίες, που υπηρετούν την ελευθερία δράσης του κεφαλαίου. Έχουν ευθύνη γιατί προβάλλουν σαν πρότυπα “ανάπτυξης” ότι καταδικάζει καθημερινά την λαϊκή οικογένεια στην ανεργία, στην φτώχια και την εξαθλίωση.

Η πώληση των λιμενικών και άλλων δημόσιων υποδομών (παραλιακά φιλέτα και το «Ελληνικό»), θα φέρει πρόσθετες  καταστροφικές συνέπειες στο σύνολο των δικαιωμάτων τόσο των εργαζόμενων  που ή δουλεύουν στις συγκεκριμένες υποδομές ή χαίρονται τα οφέλη τους, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους.

Η πώληση του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO, έχει ήδη οδηγήσει στη χρεοκοπία εκατοντάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων της περιοχής και τον εκτοπισμό από τη δουλειά εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών ΦΔΧ.

Νέο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το περιστατικό που εξελίχθηκε λίγες μέρες πριν στο ιδιωτικοποιημένο ήδη λιμάνι της Κέρκυρας, ιδιοκτησίας Λάτση και Τουρκικών κεφαλαίων. Αυτοαπασχολούμενος ιδιοκτήτης γερανού, εκδιώχθηκε από τους σεκιουριτάδες του Λιμανιού. Του απαγορεύτηκε η είσοδος προκειμένου να εκτελέσει παραγγελία πελάτη του, καθώς όπως του είπαν «το λιμάνι έχει τον δικό του γερανό»!

Οι άνεργοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτές τις εξελίξεις. Η ζωή επιβεβαιώνει ότι όσο διατηρείται η εξουσία του κεφαλαίου, όσο τα μέσα παραγωγής, οι πηγές του πλούτου, οι υποδομές  είναι καπιταλιστική ιδιοκτησία, όσο η ανάπτυξη της οικονομίας έχει κριτήριο το κέρδος,  δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

Επιβάλλεται ο αγώνας ενάντια στη παράδοση των λιμανιών και των δημόσιων υποδομών στο Κεφάλαιο, να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, κάθε αυτοαπασχολούμενου, όλου του λαού.

Να μην υποκύψουμε στις σειρήνες της απάτης των φερέφωνων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, ότι τάχα μπορεί να υπάρξει διαχείριση για το καλό των μονοπωλίων, που να θέλει και το καλό για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στη μεταφορά.

Να οικοδομήσουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ με τους εργαζόμενους, τους νέους και τις γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και στα νησιά που θα πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.