Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΚΚΕ Ερώτηση για τις άδικες και απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ




Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τις άδικες και απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη.
Η ερώτηση αναφέρει:
«Οι αυτοαπασχολούμενοι αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν το 2011 ένα δίκαιο, συλλογικό αγώνα ενάντια στα σχέδια για την απελευθέρωση της εισβολής των μεγάλων εταιρειών στο χώρο του ΤΑΞΙ.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής αποτυπώνονται ανάγλυφα σήμερα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες που βρίσκονται καταχρεωμένοι σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες. Η μεγάλη πλειοψηφία τους αδυνατεί σήμερα να αντεπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις.
Η τότε κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να επιβάλει τα αντιλαϊκά της σχέδια, χρησιμοποίησε τη συκοφαντία, την τρομοκρατία και την καταστολή, μέχρι και επιχείρηση αφαίρεσης των αδειών κυκλοφορίας.
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι στα ΤΑΞΙ έχουν πάρει κλήσεις να παρουσιαστούν σαν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια. Οι δίκες έχουν προσδιοριστεί σχεδόν όλες για το χρονικό διάστημα Φλεβάρη - Μάρτη - Απρίλη 2016.
Επειδή θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται μέχρι σήμερα η προσπάθεια τρομοκράτησης εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ που συμμετείχαν στους αγώνες του κλάδου τους.
Επειδή θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να σέρνονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για σωρεία υποτιθέμενων αδικημάτων οι αυτοαπασχολούμενοι ταξιτζήδες που κινητοποιήθηκαν μετά από αποφάσεις που πήραν τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου τους για να υπερασπίσουν το δικαίωμα στη δουλειά.
Ερωτάται ο κ. υπουργός τι πρόκειται να πράξει για να σταματήσουν οι άδικες και απαράδεκτες διώξεις που ουσιαστικά ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες».