Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ηράκλειο: Κάλεσμα ενίσχυσης της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» στις εκλογές στο ΠΑΓΝΗ στις 3 και 4 Δεκέμβρη



Στις 3 και 4 Δεκέμβρη θα γίνουν οι εκλογές, για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και εκλογές, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Σε ανακοίνωσή της, ενόψει των εκλογών, η παράταξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, σημειώνει:
«Η αποδοχή των θέσεων και η συνέπεια της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης" έχει θορυβήσει τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Προσπαθούν να κλέψουν την ψήφο σου ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ με ψέματα εμφανιζόμενοι σαν ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι!
Οι εργαζόμενοι όμως γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.
Μέσα σε αυτά, κρύβεται η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, υποστηρικτές και υλοποιητές της πολιτικής των προηγουμένων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Βρίσκονται επίσης και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είναι εξαφανισμένοι από κάθε κινητοποίηση η διαδικασία. Και τώρα, θα ζητήσουν την ψήφο των εργαζομένων σαν να μην έγινε τίποτα, σαν να μην ψήφισαν 3ο μνημόνιο. H ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέχρι πρότινος, ήταν μαζί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και στο ΔΣ, στις συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα κ.ά.
Κρύβουν ποιοι είναι, για να σε ξεγελάσουν, για να πάρουν την ψήφο σου. Την επόμενη μέρα των εκλογών, στα συνέδρια και στα ΔΣ ψηφίζουν, αλληλοϋποστηρίζονται και μαζί πορεύονται...
Και φυσικά, αφού δεν μπορούν να κατηγορήσουν το ΠΑΜΕ για κάτι, προσπαθούν να ρίξουν λάσπη. Εξού και η ''φήμη'' ότι η "Αγωνιστική Συσπείρωση" θέλει να δώσει το κυλικείο σε ιδιώτες. Το ξέρουμε ότι η θέση της "Αγ. Συσπείρωσης", οι δομές που αφορούν την Υγεία να είναι κρατικές, ενοχλεί.
Ότι ζητάμε το κυλικείο, όπως και ο παιδικός σταθμός, να ανήκουν στο κράτος και οι εργαζόμενοι να είναι μόνιμοι και κρατικοί υπάλληλοι, καταλαβαίνουμε ότι δεν αρέσει στους υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης.
Θέλουν το σωματείο να μη διεκδικεί, να είναι επιχείρηση με κέρδη, για να πουλούν εκδούλευση και σκύψιμο του κεφαλιού. Εμείς την περιουσία του λαού, τη διεκδικούμε, δεν τη χαρίζουμε σε ιδιώτες, όπως έκαναν με την καθαριότητα και τα πλυντήρια.
Αυτές, οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις κατηγορούν την "Αγωνιστική Συσπείρωση" ως διασπαστική, όταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν με συνέπεια τη μάχη για εγγραφή όλων των εργαζομένων στο σωματείο, ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης, μόνιμου ή συμβασιούχου, εργολαβικών και όλων των άλλων. Σε αυτό συναντούν, καθημερινά, τη λυσσαλέα διαφωνία του παλιού, αλλά και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, με όποια μορφή και αν εμφανίζεται, για τη μη εγγραφή αυτών των συναδέλφων. Και ενώ αυτή η θέση και αυτός ο αγώνας φαίνεται λογικός και δίκαιος, δεν ισχύει το ίδιο για τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που στην ουσία υπερασπίζονται αυτή την πολιτική, ξεκινώντας από την στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ που τις απαρτίζουν η ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΠΑΣΚΕ και οι οποίες είναι αντίθετες στη μονιμοποίηση σε σημείο, που ο υφυπουργός Υγείας χρησιμοποίησε τη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να δικαιολογήσει τη θέση του για μη μονιμοποίηση.
Η αγωνιστική στάση των επικουρικών και η αποδοχή της θέσης της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης" θορύβησαν ορισμένους. Δε διστάζουν να ασκούν ανήθικες πιέσεις σε επικουρικούς εργαζόμενους, που αποφάσισαν να συστρατευθούν με την "ΑΓ. ΣΥΣΠ". Έφτασαν στο σημείο, σε συγκεκριμένο υποψήφιο, να τον εκβιάσουν πως αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις, θα φταίει αυτός που μπήκε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, ενώ διαδικτυακά η εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατηγορεί την "Αγωνιστική Συσπείρωση" για κομματική εκμετάλλευση και παζάρεμα ψήφων. Φαίνεται ότι δεν έχουν συνηθίσει στην αγωνιστική στάση και διεκδίκηση των εργαζομένων που οδηγεί κάποιους από αυτούς σε συμπόρευση με τη παράταξή μας.
Είναι φανερό ότι θέλουν εργαζόμενους φοβισμένους και άβουλους, που με τη ψήφο τους θα αναθέτουν τη δουλειά στους «επαγγελματίες» συνδικαλιστές και αυτοί θα βρίσκονται στο περιθώριο. Τους καλούμε να μην υποκύψουν στις απειλές και τους εκβιασμούς.
Η "Αγωνιστική Συσπείρωση" θέλει εργαζόμενους αγωνιστές, που θα παλεύουν, θα βγάζουν τα συμπεράσματά τους και θα δυναμώνουν το ταξικό τους σωματείο.
Να συστρατευθούν και να δυναμώσουν τη δική τους πραγματική αγωνιστική φωνή την "Αγωνιστική Συσπείρωση" τη μόνη παράταξη, που παλεύει πραγματικά για ένα ισχυρό ταξικό σωματείο, που θα συμβάλει με τις δυνάμεις του στη συνολικότερη ανατροπή αυτής της πολιτικής και θα διεκδικεί αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους.
Στηρίζουμε και ενισχύουμε την "Αγωνιστική Συσπείρωση" εργαζομένων

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο για τη δημιουργία «στα χαρτιά» διασπαστικού σωματείου


Φωτό Αρχείου

Παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου πραγματοποίησε την Πέμπτη η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων της πόλης για την απαράδεκτη στάση του με τη δημιουργία διασπαστικού σωματείου στον κλάδο και μάλιστα «στα χαρτιά». 
Όπως επισημαίνει η Ένωση, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου αποφάσισαν να φτιάξουν νέο διασπαστικό σωματείο, το οποίο εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο Ηρακλείου το Δεκέμβρη του 2014 και έκτοτε δεν είχε καμία δραστηριότητα παρά μόνο, έκανε «κρυφές εκλογές ένα μήνα πριν το συνέδριο του ΕΚΗ για να βγάλει τους αντιπροσώπους για να εξασφαλίζουν τη θέση τους στο ΔΣ οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του».
Σε προφανή θέση αδυναμίας να απαντήσει με επιχειρήματα στις καταγγελίες, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ισχυρίζεται ότι «δεχτήκαμε φασιστική επίθεση από ομάδα 30 συνδικαλιστών του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) ,στην οποία ηγούνταν ο Πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σαλούστρος Δημόκριτος και το μέλος της ΔΑΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΗ Ξημεράκης Γιάννης» και πως «επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο χώρο προκαλώντας τους σωματικές βλάβες».
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΕΚΗ για «δημιουργία εντυπώσεων» και τονίζει ότι οι «πρακτικές όπως αυτές που αναφέρονται από διάφορες δημοσιεύσεις περί σπασιμάτων, καταστροφών και ξυλοδαρμών δεν μας χαρακτηρίζουν, το ξέρει ολόκληρη η κοινωνία και πρωτίστως οι εργαζόμενοι». Επισημαίνει επίσης ότι «οι δηλώσεις του Στ. Βοριά περί καταστροφών και προπηλακισμών είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων και την ηρωοποίηση του. Μέχρι και την αποχώρηση του σωματείου από την παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΕΚΗ, δεν υπήρξε καμία γρατζουνιά σε κανέναν παρευρισκόμενο. Βέβαια είναι γνωστό με τι ευκολία ο κ. Βοργίας δημιουργεί ψεύτικες πραγματικότητες για να κρυφτεί από το πραγματικό ζήτημα: ότι έχει κάνει το ΕΚΗ μαγαζάκι του, κάνει εκλογές όποτε θέλει, φτιάχνει σωματεία ανύπαρκτα. Αυτές τις πρακτικές δεν τις κάνει πρώτη φορά!»
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
«Μαύρες εποχές επαναφέρει η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΗ.
Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΕΚΗ.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ την Δευτέρα 16/11/2015 ενέκριναν διασπαστικό σωματείο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με την επωνυμία “Σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις ανατολικής Κρήτης”.
Ξέχασαν φαίνεται οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΗ ότι το σωματείο μας υπάρχει από το 1918, είναι ιδρυτικό μέλος του ΕΚΗ.
Ξέχασαν ακόμα και τον κομμουνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη, που διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου μας και εκτελέστηκε μαζί με άλλους 199 στην Καισαριανή για τα ιδανικά της εργατικής τάξης.
Τόσο τους ενοχλεί η δράση του σωματείου μας τα τελευταία χρόνια που δεν δίστασαν στις εκλογές του σωματείου μας το 2012 να κάνουν εξώδικο (με μάρτυρα κατηγορίας τον Σ.Βοριά) προσπαθώντας να εγγραφούν 250 ονόματα, που οι περισσότεροι από αυτούς δεν το γνώριζαν καν ότι συμμετέχουν σε εξώδικο.
Την απάντηση τους την πήραν από τα δικαστήρια που δικαίωσαν πανηγυρικά το σωματείο μας αλλά κυρίως από τις εκλογές του σωματείου μας που εξέλεξαν την ΔΑΣ, την παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ πρώτη και αυτοδύναμη, απομονώνοντας πλήρως την "τάχα ανεξάρτητη κίνηση ιδιωτικών υπαλλήλων".
Αφού είδαν και απόειδαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΕΚΗ ότι το σωματείο μας με αυταπάρνηση δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης και της συσπείρωσης των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, ότι δεν είναι ανενεργό και σωματείο σφραγίδα που απλά εκλέγει αντιπροσώπους και βγάζει καρέκλες, ότι δεν θα το βάλουν στο χέρι, αποφάσισαν να φτιάξουν νέο διασπαστικό σωματείο στον κλάδο.
Το διασπαστικό σωματείο εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο Ηρακλείου το Δεκέμβρη του 2014. Από τότε δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση, δεν έκανε ούτε μία κινητοποίηση, παρά μόνο κρυφές εκλογές ένα μήνα πριν το συνέδριο του ΕΚΗ για να βγάλει τους αντιπροσώπους για να εξασφαλίζουν τη θέση τους στο ΔΣ οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του ΕΚΗ.
Σε αυτά τα πλαίσια το σωματείο μας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας προκειμένου να απολογηθεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για την απαράδεκτη στάση του.
Μόνο η χούντα έφτιαχνε διασπαστικά σωματεία σε αυτά που δεν μπορούσε να ελέγξει.
Συνάδελφοι, οι συνδικαλιστές της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και του ΠΑΜΕ είναι και γνωστοί και επώνυμοι. Πρακτικές όπως αυτές που αναφέρονται από διάφορες δημοσιεύσεις περί σπασιμάτων, καταστροφών και ξυλοδαρμών δεν μας χαρακτηρίζουν, το ξέρει ολόκληρη η κοινωνία και πρωτίστως οι εργαζόμενοι.
Αστυνομία μέσα στο ΕΚΗ τελευταία φορά πάτησε τα πόδια της στη Χούντα!
Οι δηλώσεις του Στ. Βοριά περί καταστροφών και προπηλακισμών είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων και την Ηρωοποίηση του. Μέχρι και την αποχώρηση του σωματείου από την παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΕΚΗ, δεν υπήρξε καμία γρατζουνιά σε κανέναν παρευρισκόμενο. Βέβαια είναι γνωστό με τι ευκολία ο κ. Βοργίας δημιουργεί ψεύτικες πραγματικότητες για να κρυφτεί από το πραγματικό ζήτημα: ότι έχει κάνει το ΕΚΗ μαγαζάκι του, κάνει εκλογές όποτε θέλει, φτιάχνει σωματεία ανύπαρκτα. Αυτές τις πρακτικές δεν τις κάνει πρώτη φορά!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, αυτές οι πρακτικές έχουν αποξενώσει τους εργαζόμενους από τα σωματεία.
Να αγκαλιάσουν την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων που μόνο τα τελευταία 3 χρόνια έχει γράψει εκατοντάδες εργαζόμενους στο σωματείο και έχει γίνει αποκούμπι εκατοντάδων εργαζομένων στον κλάδο.
Να δώσει μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης αύριο Παρασκευή 20/11/2015 και ώρα 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας».

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας» διαδηλώνουν εργαζομένοι και ΕΒΕ αυτή την ώρα σε ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ






Ενάντια στους πλειστηριασμούς διαδηλώνουν αυτή την ώρασωματεία εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και γυναικών, σε δύο σημεία της Αθήνας, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική και τοπολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν τοΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και ηΟμοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
Η πρώτη συγκέντρωση είναι στο υπουργείο Οικονομικών όπου εργαζόμενοι, ΕΒΕ, γυναίκες και νέοι καταγγέλλουν την πολιτική που ξεσπιτώνει τις λαϊκές οικογένειες. «Όχι στους πλειστηριασμούς, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κάτω οι φόροι», αναγράφουν το κεντρικό πανό και δύο μεγάλα ταμπλό. Με τις σημαίες στα χέρια και τα πανό των Σωματείων τους οι εργαζόμενοι φωνάζουν συνεχώς συνθήματα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και αφήνει χωρίς προστασία χιλιάδες εργατικές- λαϊκές οικογένειες, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. (Δείτε εδώ βίντεο)
Η δεύτερη συγκέντρωση είναι στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Σταδίου, όπου εργαζόμενοι άπλωσαν πανό και φωνάζουν συνθήματα «Είμαστε σε πόλεμο μην παραδοθείς, έφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς», «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Εκπρόσωποι σωματείων παίρνουν το λόγο και χαιρετίζουν την κινητοποίηση. Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΓΕ απηύθυνε η Κάλι Πατούνα, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας. «Ολοι στο δρόμο του αγώνα» ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο Γιώργος Σαρρής, μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.
«Μας κλείνουν τα μαγαζιά μας παίρνουν και τα σπίτια» τόνισε ο Νίκος Σταθάτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιβλιοπωλών που μίλησε εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ. «Είμαστε σήμερα εδώ για να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στην κατοικία» τόνισε ο Λεωνίδας Γραμματικός, εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Ελλάδας, και πρόσθεσε πως τα σωματεία θα συνεχίσουν να βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο. 
Το «παρών» των συνταξιούχων που ετοιμάζονται για συγκέντρωση στις 26 Νοέμβρη μετέφερε οΝίκος Αβρηλιώνης, γραμματέας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών. Μεταξύ των δεκάδων σωματείων στην παράσταση διαμαρτυρίας παίρνουν μέρος ο Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή. «Οι πολιτικές που τσακίζουν τις σπουδές και τη μόρφωση είναι οι ίδιες πολιτικές που απειλούν και το κεραμίδι κάτω από το οποίο ζουν οι οικογένειές μας», σημείωσε ο Παναγιώτης Στραβοπόδης από τη Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ.
Οι συγκεντρωμένοι μοιράζουν ανακοινώσεις στους περαστικούς καλώντας τους να μην αφήσουν κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς. 

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Επείγονται για εκλογές οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας


Φωτό αρχείου

Τη διεξαγωγή του συνεδρίου τουΕργατικού Κέντρου Ηρακλείουστις 2 Δεκέμβρη, έξι μήνες νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία, αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησής του (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ) κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη, με σκοπό τη διατήρηση των συσχετισμών υπέρ του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Στην ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) αναφέρει:
«Τόσο όμως οι ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι νοιάζονται για τους εργαζόμενους και τη λαίλαπα των αντεργατικών αντιασφαλιστικών μέτρων που δέχονται, που στην εισηγητική τοποθέτηση διέθεσαν τέσσερα ολόκληρα λεπτά για τον απολογισμό της απεργίας της 12ης Νοέμβρη. Ενώ σε πρόταση της ΔΑΣ ΕΚΗ για κήρυξη νέας απεργίας με ανοικτή ημερομηνία ενόψει των νέων βάρβαρων μέτρων η πλειοψηφία αρνήθηκε, βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση για να περνάει τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι συμβιβασμένες κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν ευθύνες διαχρονικά για την καταρράκωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και έχουν συμβάλει να αποστρέψουν τους εργαζόμενους από τα σωματεία και να τα αποδυναμώσουν ώστε οι κυβερνήσεις ανενόχλητα να τσακίζουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και των κεκτημένων τους.
Απόφαση βεβιασμένη και με καθαρά κομματική σκοπιμότητα. Οι δήθεν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ), διαπιστώνοντας πως το επόμενο διάστημα υπάρχουν εκλογές σε σωματεία που δεν "ελέγχουν" και υπό το φόβο της αύξησης των αντιπροσώπων, προβαίνουν στη διεξαγωγή των εκλογών του ΕΚΗ. Τόσο πολύ φοβούνται την ετυμηγορία των εργαζομένων, που με κρυφές διαδικασίες και υπό τις ευλογίες της πλειοψηφίας του ΕΚΗ δημιούργησαν διασπαστικό σωματείο, το οποίο με τάχιστες διαδικασίες έκανε εκλογές την Κυριακή και το ενέταξαν στη δύναμη του ΕΚΗ στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ενώ υπάρχουν άλλα σωματεία που κάνουν και ξανακάνουν αιτήσεις για να ανήκουν στο ΕΚΗ και τις απορρίπτουν, όπως για παράδειγμα το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών "Γαλάτεια Καζαντζάκη", καταξιωμένο με πλούσια δράση στον κλάδο του.
Επιπλέον υπάρχουν σωματεία που είναι κυριολεκτικά σφραγίδες τα οποία δεν έχουν κάνει εκλογές και εμφανίζουν πρακτικά αρχαιρεσιών με αντιπροσώπους, που δεν έχουν καν συνεδριάσει την τριετία, που κάνουν εκλογές με περιπλανώμενους ημέτερους ψηφοφόρους.
Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους κι ας γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσουν τις ταξικές δυνάμεις το ΠΑΜΕ, που είναι το μόνο στο πλευρό των εργαζομένων».    

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

                                                                                                                                                                                               





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πανελλαδική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους που πήραν μέρος στη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 12 Νοεμβρη.
Που ένωσαν την φωνή τους και τη δύναμη τους μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους  του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μικρούς αγρότες και παραγωγούς, την νεολαία, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.
Που ξεπέρασαν εκβιαστικά διλήμματα, το κλίμα συναίνεσης που καλλιεργείται βγήκαν μαζικά στους δρόμους  απορρίπτοντας την ευρωενωσιακη φιλομονοπωλιακή κυβερνητική πολιτική που μας αφανίζει.
Χαιρετίζουμε τα βήματα που έγιναν στην προετοιμασία των κινητοποιήσεων μέσα από δεκάδες συνελεύσεις σωματείων και ενώσεων συζητώντας, ενημερώνοντας, πείθοντας  για την ανάγκη συμμετοχής με αποκορύφωμα την απεργιακή κινητοποίηση.
Αυτή η καθημερινή βασανιστική προσπάθεια για ενημέρωση, οργάνωση νέων συναδέλφων, νέων σωματείων στην πάλη για να αμφισβητηθούν οι μονόδρομοι που μας οδηγούν στην καταστροφή και να έρθουν στο προσκήνιο οι πραγματικές, σύγχρονες ανάγκες μας είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας.
Συνάδελφοι και συναδέλφισες
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους συνεταίρους της, σε Ελλάδα και ΕΕ ετοιμάζεται άμεσα  να φέρει και να ψηφίσει νέα σφαγιαστικά μέτρα για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους.
 Να συνεχίσει το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας, προκειμένου να θωρακιστούν τα κέρδη των λίγων, του μεγάλου κεφαλαίου.
Το ασφαλιστικό και οι κατασχέσεις  είναι στη πρώτη γραμμή. Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο. Καμιά επανάπαυση. Ετοιμάζουμε  μέσα από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες ακόμη πιο δυναμική, πιο μαζική την απάντηση μας.  Ορθώνουμε εμπόδια!
Έκτακτες συνελεύσεις τώρα, παντού. Οργανώνουμε την αντίστασή μας
Δίνουμε μαζικό και μαχητικό παρόν τις μέρες ψήφισης των νέων νομοσχεδίων, με κινητοποιήσεις και άλλες μορφές σε όλη τη χώρα.  Πολλαπλασιάζουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, δεν αφήνουμε κανένα συνάδελφο μόνο του.
Δυναμώνουμε την κοινή μας δράση, με όλους αυτούς  που αφανίζονται από τη βάρβαρη εφαρμοζόμενη πολιτική. Ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Κλείνουμε τα αυτιά μας στα τρομοκρατικά διλλήματα. Γυρίζουμε την πλάτη στους κήρυκες των περιβόητων «σχεδίων παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» , των «κοινωνικών διαλόγων» που  έχουμε πείρα που οδήγησαν μέχρι σήμερα και που με απόλυτη βεβαιότητα θα οδηγήσουν στα περισσότερα λουκέτα, στις συντάξεις επιδόματα πτωχοκομείου, στη περίθαλψη «της ασπιρίνης», στους μισθούς των 300 ευρώ χωρίς δικαιώματα.
Δεν μας αξίζει αυτή η ζωή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ