Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Στο πλευρό των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών το ΚΚΕ - Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με την Ομοσπονδία






Με αντιπροσωπεία τηςΠανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών συναντήθηκε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Θανάσης Παφίλης.Στη συνάντηση, η οποία έγινε στη Βουλή, από την πλευρά του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Φάνης Λάφης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στη διάρκεια της συζήτησης, από τους παραγωγούς επισημάνθηκε ότι τα αντιαγροτικά μέτρα της κυβέρνησης (φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων από το 13% στο 26%, η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου, η αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 2017 κατά 100%, η φορολογία των επιδοτήσεων, τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ λόγω εναρμόνισης του καθεστώτος του με αυτό του ΙΚΑ κ.ά.), που έχει έτοιμα η κυβέρνηση προδιαγράφουν τον αφανισμό των 2/3 των αγροτών για να μείνει το 1/3 που είναι οι μεγαλοπαραγωγοί.
Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παντελή Μόσχο, «μας καθησυχάζουν ότι δεν είναι όλα στα προαπαιτούμενα. Εμείς απαντάμε ότι δεν είναι όλα για τώρα, όμως έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζονται. Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% των αγροτοεφοδίων έχει μπει, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής, αλλά και τις τιμές προς τους καταναλωτές».
Από την Διαμάντω Μανωλάκου σημειώθηκε ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση για τους εφοπλιστές να εξασφαλίζει αφορολόγητο πετρέλαιο και στον αγρότη να μη δίνει. Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη ότι είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου». Επισήμανε ακόμα ότι τα αιτήματα που θέτουν οι παραγωγοί πωλητές των λαϊκών αγορών, όπως για το αφορολόγητο πετρέλαιο ή το μηδενικό ΦΠΑ στα αγροτοεφόδια, εκ των πραγμάτων συμπίπτουν με αυτά που διεκδικεί η ΠΑΣΥ, καλώντας τους να συσπειρωθούν στις γραμμές της Συσπείρωσης.
«Βρήκαμε συμπαράσταση, ενημερωθήκαμε για πολλά ζητήματα που δεν γνωρίζαμε, θα ενημερώσουμε και τα μέλη μας», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα σε δήλωσή του ο Παντελής Μόσχος. (Δείτε εδώ βίντεο με τη δήλωση)