Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Κινητοποίηση αυτοαπασχολουμένων στις 3 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια



Κινητοποίηση την Τετάρτη 3 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια διοργανώνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών με σύνθημα «Κάτω οι φόροι - Κάτω οι κατασχέσεις».
Καλούν όλα τα κλαδικά σωματεία, τις τοπικές ενώσεις και εμπορικούς Συλλόγους της Αττικής να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα.
Απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει μεταξύ άλλων τα εξής Σωματεία: Συντεχνία επιπλοποιών και ξυλουργών καταστηματαρχών Αθηνών και προαστίων, Σύλλογος ιδιοκτητών συνεργείων επισκευής μηχανών αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ) - Σωματείο καταστηματαρχών κουρέων και κομμωτών «Η Αδελφότης» - Ένωση βιοτεχνών μετάλλου Αττικής - Σύλλογος αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Δήμου Αθήνας - Σύνδεσμος εγκαταστατών υδραυλικών θερμικών και κλιματιστικών έργων - Σωματείο αυτοαπασχολουμένων ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ Αθήνας - Εν. ιδιοκτητών καθαριστηρίων - βαφείων - Σιδηρ/ριων Αθηνών και Περιχώρων «η Αναγέννηση» - Σωματείο Βιοτεχνών υποδηματοποιών Αθήνας - οι Ενώσεις ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου - Ηρακλείου - Καλλιθέας - Μεταμόρφωσης - Περιστερίου - Καισαριανής - Ηλιούπολης - Αχαρνών - Ν. Ερυθραίας - Γαλατσίου - Αγ. Αναργύρων - Λιοσίων - Ζεφυρίου.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ σημειώνει:
«Η πλειοψηφία των μικρών βιοτεχνιών, εμπόρων και επαγγελματιών επιβιώνει δύσκολα. Το άγχος, τα χρέη και η ανασφάλεια είναι σταθερά στοιχεία της καθημερινότητάς μας. Μεγάλο κομμάτι συναδέλφων, δεν μπορεί να πληρώσει τα τρέχοντα έξοδα και ταυτόχρονα να πληρώνει και τα προηγούμενα χρέη. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις είναι στην ημερησία διάταξη. 40.000 πλειστηριασμούς ετοιμάζει η κυβέρνηση και είναι σίγουρο ότι πολλοί από αυτούς αφορούν καταχρεωμένους συναδέλφους. Έχει το θράσος μάλιστα η κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι η ανάπτυξη είναι δίκαιη και αφορά όλο το λαό. Εξαπατούν το λαό. Η “δίκαιη ανάπτυξη” είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πλουσίων, με τους αυτοαπασχολούμενους να παλεύουμε όλη μέρα για την επιβίωσή μας. Στη φορο-ληστεία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, στον μπαμπούλα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων μία είναι η απάντηση.
Δεν πάει άλλο - Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των λίγων.
• Απαιτούμε αφορολόγητο όριο 12.000,00 ευρώ ατομικό με προσαύξηση 3.000,00 για κάθε παιδί.
• Απαιτούμε τη ρύθμιση και διαγραφή των χρεών των μικρών για να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εργαλείων. Ζητάμε τη κατάργηση των υπερημεριών και των τόκων. Να παγώσουν τα χρέη και να κουρευτεί ένα μεγάλο μέρος τους.
• Να διαγραφεί τμήμα από τα χρέη που τόσο άδικα μας φόρτωσαν αυτά τα χρόνια με τη φορο-ληστεία, αποτελεί προϋπόθεση για καλύτερες συνθήκες ζωής.
• Απαιτούμε κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν συνάδελφο αυτοαπασχολούμενο και μικρό επαγγελματία των σωματείων μας, να του καταστρέψουν τη ζωή. Να του πάρουν το σπίτι, το μαγαζί, τα εργαλεία του. Το βάρος της οργάνωσης του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των α/α και μικρών ΕΒΕ πέφτει στις δικές μας πλάτες. Η ομοσπονδία, τα σωματεία, οι ενώσεις, οι σύλλογοι δίνουμε σταθερά το αγωνιστικό "παρών" , δείχνουμε τον αγωνιστικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε».