Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΟΒΣΑ - ΠΟΒΣΚΞ Παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας ουσιαστική στήριξη των αυτοαπασχολουμένων






Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου (ΠΟΒΣΚΞ) απαιτώντας ουσιαστική στήριξη των αυτοαπασχολουμένων.
Οι διαδηλωτές θυροκόλλησαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους σημειώνοντας ότι «τα μέτρα για τον κορονοϊό, έχουν ταυτόχρονα και σοβαρές συνέπειες στην επιβίωση της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων. Η πτώση του τζίρου σε όλους τους κλάδους, σε όλα τα επαγγέλματα που εκπροσωπούν οι ομοσπονδίες μας, είναι κατακόρυφη. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα που δημιουργούν οι υποχρεώσεις που έχουμε σε τράπεζες, προμηθευτές, κράτος. Η νέα ύφεση που κυοφορείται θα βάλει σε κίνδυνο και το σημερινό και αυριανό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων, όλου του εργαζομένου λαού. Έχουμε εμπειρία, δεν θα γίνουμε ξανά το υποζύγιο που θα φορτωθεί τα βάρη της νέας κρίσης».

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΟΒΣΑ - ΠΟΒΣΚΞ Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στις 3 Απρίλη για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους



Φωτό αρχείου

Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας των Διοικητικών Συμβουλίων στο υπουργείο Οικονομικών, όπου έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους, προχωρούν την Παρασκευή 3 Απρίλη στις 10 π.μ., η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου (ΠΟΒΣΚΞ).
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν συγκεκριμένα:
«Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα ποσό επιζήμια και εγκληματική είναι για τη ζωή και την υγεία του λάου μας. Δεν μένουμε σιωπηλοί στις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε όλες τις δομές της Υγείας. Δεν ξεχνάμε την χρόνια υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων του, την υποτίμηση της πρόληψης. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής καλούνται να πληρώσουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα με κατασταλτικά μέτρα. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας. Ενώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλου του ελληνικού λαού. Απαντάμε διεκδικητικά, συλλογικά, μαχητικά για την πλήρη εξασφάλιση της δημόσιας δωρεάν καθολικής προστασίας της υγείας για όλους.
Τα μέτρα για τον κορονοϊό, έχουν ταυτόχρονα και σοβαρές συνέπειες στην επιβίωση της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων. Η πτώση του τζίρου σε όλους τους κλάδους, σε όλα τα επαγγέλματα που εκπροσωπούν οι ομοσπονδίες μας, είναι κατακόρυφη. Τα μετρά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα που δημιουργούν οι υποχρεώσεις που έχουμε σε τράπεζες, προμηθευτές, κράτος. Η νέα ύφεση που κυοφορείται θα βάλει σε κίνδυνο και το σημερινό και αυριανό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων, όλου του εργαζομένου λαού. Έχουμε εμπειρία, δεν θα γίνουμε ξανά το υποζύγιο που θα φορτωθεί τα βάρη της νέας κρίσης.
Η ΟΒΣΑ και η ΠΟΒΣΚΞ θα συνεχίσουμε τον αγωνιστικό δρόμο που έχουμε χαράξει. Πρώτο μας μαχητικό ραντεβού τη Παρασκευή 3/4 όπου έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών και θα πραγματοποιηθεί συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας των Διοικητικών Συμβουλίων και κατάθεση των αιτημάτων μας».