Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ




Συναδελφοι,
Έρχεται νέα φοροληστεία στο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, κατακρεούργηση των κονδυλίων για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες, ιδιωτικοποιήσεις, νέες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, χτύπημα όσων λαϊκών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Όλα αυτά τη στιγμή που θεσμοθετούνται νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους με φοροαπαλλαγές, ζεστό χρήμα για επενδύσεις και καταργούνται όποια εμπόδια υπάρχουν στη δράση των μονοπωλίων, για περισσότερα κέρδη.
Το νομοσχέδιο περιέχει διευκόλυνση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονική διαδικασία. Γι’ αυτό το λόγο, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας. Λένε ψέματα για συμφωνίες με τις τράπεζες, θέλουν να σπείρουν εφησυχασμό, καλλιεργούν αυταπάτες. Συμφωνίες με τα θηρία δεν γίνονται, τους απασχολεί μόνο με ποιον τρόπο θα μας καταβροχθίσουν.
Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να “χρυσώσει το χάπι” της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί με τη νέα ρύθμιση μέχρι 120 δόσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και με τα έκτακτα επιδόματα, δεν μπορεί να διαγράψει τις ευθύνες της για τη σκληρή καθημερινότητα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοι. Από τη νέα ρύθμιση, άλλωστε, που είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες με το αντίστοιχο αφήγημα περί “δίκαιης ανάπτυξης”, απορρίπτονται εξαρχής αυτοί που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Οι χιλιάδες, δηλαδή, συνάδελφοι που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και πνίγονται στα χρέη, χιλιάδες άλλοι που λόγω χρεών προς το ταμείο αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη.
Η “έξοδος” από την κρίση, η "δίκαιη ανάπτυξη", είναι μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων. Η "δίκαιη" ανάπτυξή τους δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει απαλλαγή από τα χρέη των χιλιάδων α/α, λιγότερες ώρες δουλειάς και αξιοπρεπή μεροκάματα, ανθρώπινες συντάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τους κόπους μιας ζωής. Δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες που έχουμε. Δεν εξασφαλίζει κατάργηση των νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε μας προστατεύει από τον μεγάλο κίνδυνο να χάσουμε το σπίτι μας, που έχουμε αποκτήσει με χίλιες δυο στερήσεις και μεγάλες θυσίες.
Το χτύπημα στην απεργία στοχεύει στη φίμωση κάθε εργαζόμενου που θέλει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, των νέων μέτρων που σχεδιάζουν, ένταση της καταστολής. Μας αφορά όλους, κάθε άνθρωπο που αγανακτεί με αυτήν την κατάσταση, κάθε φωνή που αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική τους. Σήμερα κυβέρνηση - αντιπολίτευση με τη συμφωνία της ΕΕ και των μονοπωλίων χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, αύριο είναι η σειρά μας να χτυπήσουν κάθε δικαίωμά μας να παλεύουμε συλλογικά για τα δικαιώματά μας.
Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Χρειάζεται να μαζικοποιήσουμε τον αγώνα αυτόν, να κατέβουν στο δρόμο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί ΕΒΕ, που σήμερα υποφέρουν από τα χρέη, την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών, τη διάλυση της ζωής τους. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους που έχουμε κοινά προβλήματα και ίδιο αντίπαλο. Να καταδικάσουμε στην πράξη την πλειοψηφία της ΕΣΣΕ και της ΓΣΕΒΕΕ που, για μια φορά ακόμα, σφυρίζει αδιάφορα.
Επιβεβαιώνεται καθημερινά η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής συμμαχίας, η ανάγκη ισχυροποίησης του αντιμονοπωλιακού κινήματος, η μαζικοποίηση των σωματείων, η μαχητική λειτουργία τους, η αλλαγή συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος. Για να δοθεί οργανωμένη συνέχεια στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Η απόφασή μας είναι ο οργανωμένος, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας για τα συμφέροντα, τις ανάγκες μας για το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας να μας βρουν μπροστά τους σε κάθε Ειρηνοδικείο σε κάθε περίπτωση πλειστηριασμού.
Καλούμε όλα τα σωματεία, όλες τις ενώσεις, τους συλλόγους να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση, να φτάσουν οργανωμένα σε κάθε συνάδελφο και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:
1.    Την άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.
2.    Τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κ.λπ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.
3.    Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές - επιδόματα. Άμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές Υγείας - Πρόνοιας, δωρεάν για όλους. Σύνταξη σε όλους όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
4.    Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
           ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12/1/2018  ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
           ΔΕΥΤΕΡΑ  15/1/2018  ΣΤΙΣ  7 μμ  ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ   ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

                                                                   Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                                                                         11/1/2018