Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ




Ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ

Η Κυβέρνηση πιστή στο δόγμα «νόμος και τάξη» που βάζει ουσιαστικά στο στόχαστρο το συνεπές συνδικαλιστικό και ταξικό κίνημα, είναι υπεύθυνη για την καταδίκη σε φυλάκιση μελών του ΠΑΜΕ όλο το τελευταίο διάστημα. Η πρόσφατη δε καταδικαστική απόφαση από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετη αναστολή σε βάρος του Σωτήρη  Ζαριανόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ  και της  Άννας Αννανιάδου, δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» με χαλκευμένες κατηγορίες από το 2009, και παρά την απαλλακτική  πρόταση του Εισαγγελέα έδρας, αποδεικνύει ότι αυτό που ενοχλεί την «καθεστηκυία τάξη», την άρχουσα τάξη, είναι το συνεπές ταξικό κίνημα, όσοι δεν τα διπλώνουν στην κρίση, όσοι υπερασπίζονται το λαό και παλεύουν στην πρώτη γραμμή για την λύση των προβλημάτων του.

Σε τρομοκράτηση του λαού αποσκοπούσε και η καταδίκη 86 αγροτών πρόσφατα στο Ηράκλειο για τις κινητοποιήσεις τους το 2009,  τον ίδιο στόχο έχουν και οι δεκάδες δικαστικές διώξεις σε βάρος μαθητών αγροτών, εργατών σε όλη την Ελλάδα.
Την τρομοκράτηση εξυπηρετει και η παρουσία της αστυνομίας και της ασφάλειας σε διαδικασίες συνδικάτων και λαϊκών συσπειρώσεων όπως πρόσφατα στις Αρχάνες, στη σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).
Οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων δεν έχουν σαν κύριο στόχο τα στελέχη του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων, που βέβαια δεν λυγίζουν. Ο κύριος στόχος τους είναι να τρομοκρατηθεί κάθε εργαζόμενος, να μη συμμετάσχει στο σωματείο του, να μην οργανωθεί, να μην αντιδράσει, να μην απεργήσει, να μη διεκδικήσει.
Όλα αυτά την ώρα που έρχεται νέο τσουνάμι μέτρων, που μπορεί να προκαλέσει έντονες λαϊκές αντιδράσεις. Αυτές θέλουν να προλάβουν.
 Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μη φοβηθούν, να μη σκύψουν το κεφάλι. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν από τον αγώνα τους. Έχουν μόνο να χάσουν από το φόβο και την ανοχή. Να οργανωθούν στα σωματεία τους,  να οργανώσουν τους αγώνες τους

Η Κυβέρνηση κατ’ επιταγή των μεντόρων της, της ΕΕ, των μονοπωλίων, ντόπιων και ξένων, επιδιώκει τη φίμωση του λαϊκού κινήματος. Σε αυτό στοχεύει  και η πρόσφατη ψήφιση από  τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή του νόμου 187α που στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα και τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες.

Να ενισχυθεί η Λαϊκή Συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νέων, για να συντριβεί με τη δύναμη της η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που υπαγορεύουν ΕΕ και μονοπώλια. Δεν είναι θέμα  διαχείρισης αυτής της πολίτικης (όπως την οραματίζονται τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου) αλλά ανατροπής της.

Είμαστε δίπλα στους διωκόμενους συνδικαλιστες, ενισχύουμε τη Λαϊκή Συμμαχία, ακυρώνουμε στην πράξη την πολιτική  που δίνει κέρδη στα μονοπώλια και φτώχεια στο λαό.
Κάτω τα χέρια από τα μελη   του ΠΑΜΕ και κάθε λαϊκό αγωνιστή.


                                                           Ηράκλειο 18 Δεκεμβρίου 2013