Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΟΒΣΑ Το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων θα μείνει στα χαρτιά




Το νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων είναι απαράδεκτο και θα μείνει στα χαρτιά τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Το νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που συζήτησε η κυβέρνηση στο υπουργικό συμβούλιο είναι απαράδεχτο και θα μείνει στα χαρτιά!
Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που την στηρίζουν προσπαθούν για άλλη μια φορά να βάλουν στο χέρι την μορφή και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων που αποφασίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός.
Παίρνουν νέα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος. Ετοιμάζουν, νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, νέα επίθεση σε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει. Θέλουν «σιγή νεκροταφείου», τον λαό φοβισμένο, να δέχεται παθητικά το ένα χτύπημα μετά το άλλο.
Προσβάλουν την νοημοσύνη κάθε μικρού επαγγελματία και εμπόρου που βλέπει κάθε χρονιά να είναι πιο δύσκολη από την προηγουμένη. Αλήθεια για την αναδουλειά τα χρέη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες επαγγελματίες, στα Πατησιά, στην Κυψέλη, στο Νέο Κόσμο και τις υπόλοιπες γειτονίες της Αθήνας φταίνε οι διαδηλώσεις; Ποιον κοροϊδεύουν;
Κλειστά μαγαζιά, συναντάμε σε κάθε δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά.
Έχουμε πείρα, λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική της κυβέρνησης και τις ΕΕ που μας πνίγει με φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και κατασχέσεις. Αυτές είναι οι αίτιες που μας αναγκάζουν να βγούμε στον δρόμο!
Το μπλοκάρισμα στην πράξη αυτού το νομοσχέδιο και της αντιλαϊκής πολιτικής που το συνοδεύει αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικρό έμπορο, βιοτέχνη. Είναι χαρακτηριστικοί ότι έχουν ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Η ομοσπονδία μας μαζί με σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων έχει μπλοκάρει τέσσερις πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας τους τελευταίους 3 μήνες.
Η κυβέρνηση έχει αμολήσει και τα παπαγαλάκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολουμένων και των ΕΒΕ για να εμφανίσει ότι τάχα υπάρχει συναίνεση στην πολιτική της. Τέτοια είναι η παρέμβαση της ηγεσίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Δεν έχουν βγάλει άχνα για τα προβλήματα των μικρών εμπόρων της Αθήνας, κουβέντα για την φοροληστεία των τελευταίων χρόνων, κουβέντα για τις κατασχέσεις, κουβέντα για τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη και τώρα μια μέρα πριν το υπουργείο ανακοινώσει την πρόθεση του να φέρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο, βγήκαν και το ζήτησαν οι ίδιοι.
Η προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο.
Καλούμε τα σωματεία ΕΒΕ και τους εμπορικούς συλλόγους της Αττικής να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του κατάπτυστου νομοσχεδίου.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει καν να φέρει το νομοσχέδιο σε ψηφοφορία