Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΜΕ Σήμερα σύσκεψη στην Αττική για απεργιακό μέτωπο για την Κοινωνική Ασφάλιση



Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιείται η σύσκεψη που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αττική, έχοντας απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και συνδικαλιστές για την οργάνωση της πάλης και την ενίσχυση του απεργιακού μετώπου, με αιχμή την πάλη για αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).
Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη με ανάλογο περιεχόμενο τη Δευτέρα 13 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Αγωνιστική προετοιμασία σε όλη τη χώρα

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί σε σύσκεψη όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συνταξιουχικούς συλλόγους και μαζικούς φορείς, τη Δευτέρα 13/1, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του. Στην ανακοίνωση - κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο απευθύνει «πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, αγωνιστικό κάλεσμα για την οργάνωση της πάλης και την προετοιμασία ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου με αιχμή τον αγώνα για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας».
Σωματεία του Ηρακλείου (τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ) καλούν σε σύσκεψη επίσης τη Δευτέρα 13/1, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση.
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει ανάλογη σύσκεψη στα γραφεία του την Τρίτη 14/1, στις 7 μ.μ.
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί σε σύσκεψη σωματείων, φορέων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, την Τετάρτη 15/1, στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (Λεωνίδου 10-11). Ηδη έχει αποφασίσει την κήρυξη 24ωρης απεργίας και καλεί όλα τα σωματεία να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία, να ανοίξουν τη συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανώσουν πολύμορφη δράση για τη συμμετοχή των εργαζομένων.