Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Χρεος αγωνα....


                                           Κυριακη 3 Νοεμβρη
Oλοι στην συγκεντρωση διαμαρτυριας που καλει το Σωματειο Ιδιωτικων Υπαλληλων Ηρακλειου και η Επιτροπη Εμποριου της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 το πρωι στην Δικαιοσυνης, διπλα στο καταστημα   ΖΑΡΑΣ  
                      
         Κανενα μικρομαγαζο ανοικτο, να καταργηθει ο νομος στην πραξη


Είναι χρέος μας………….
Στον εαυτό μας, τις οικογένειες μας, τις επόμενες γενιές
Να μην αφήσουμε άλλο να ισοπεδώνεται κάθε λαϊκό δικαίωμα, να μην επιτρέψουμε να υποθηκεύουν το μέλλον μας ΕΕ, μονοπώλια, Κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίζουν τη κερδοφορία τους, τα συμφέροντα μιας χούφτας παρασίτων.
Να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια υποταγής μας στη λογική του «αναγκαίου κακού» και της «απαραίτητης υπομονής» που δήθεν πρέπει να κάνουμε μέχρι να βγούμε από την κρίση.
Είναι δική τους κρίση, την δημιούργησε η λαιμαργία των μονοπωλίων για περισσότερα κέρδη, την δημιούργησε η αδυναμία τους να διαχειριστούν τον τεράστιο πλούτο που έχουν κλέψει από το λαό επί δεκαετίες συνεχίζοντας να παράγουν κέρδη για τη δική τους τσέπη.
Είναι χρέος μας να σηκώσουμε κεφάλι και να τινάξουμε από πάνω μας τη μοιρολατρία, τον ωχαδερφισμό, τις αυταπάτες ότι αν κάτσουμε «ήσυχοι» κλεισμένοι στο μαγαζί, στο γραφείο μας, δεν θα μας αγγίξουν τα μέτρα τους, ότι θα επιβιώσουμε.
Η πολιτική τους μας εξοντώνει επειδή είμαστε εμπόδιο στα σχέδια τους να αλώσουν κάθε χώρο της οικονομίας, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα αναπαραγωγής των κερδών τους, με όποιο τίμημα.
Είναι χρέος μας να αντιληφτούμε ότι είναι ανάγκη να συμπορευτούμε με τους εργαζόμενους, με τη φτωχή αγροτιά, με τους ανέργους, τους νέους που βλέπουν το μέλλον μαύρο μπροστά τους, με τις γυναίκες που παλεύουν στο πλευρό των εργαζομένων.
Είναι χρέος μας να βάλουμε στην άκρη όλους εκείνους που δήθεν νοιάζονται για μας αλλά μόνο όσο τους δίνουμε την ψήφο μας για να την εξαργυρώσουν μετά με μνημόνια, βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, νόμους ποινικοποίησης του λαϊκού κινήματος.
Είναι ανάγκη να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό  μας κίνημα, να πετάξουμε από πάνω μας τα βαρίδια των κάθε λογής συμβιβασμένων ηγεσιών.
Γιαυτο κάνουμε ένα πρώτο βήμα, λέμε όχι στο νόμο για την Κυριακάτικη αργία, 3 του Νοεμβρη θα είμαστε στο δρόμο μαζί με τους εμποροϋπάλληλους, με ΚΛΕΙΣΤΑ τα μαγαζιά μας γιατί είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην ξεκούραση, να είμαστε μια μέρα την εβδομάδα με τις οικογένειες μας, να επιβιώσουμε επαγγελματικά.
Γιαυτο συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 6 Νοεμβρη με το ΠΑΜΕ, η σιωπή δεν είναι λύση, να κοιτάμε τους εργάτες στο δρόμο πίσω από τις πόρτες των καταστημάτων μας δεν είναι στάση ζωής αλλά υποταγής, βγαίνουμε και μείς στο δρόμο, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργάτες, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες, για να ανατρέψουμε την πολιτική που μας στέλνει στα τάρταρα της εξαθλίωσης.

Είναι χρέος μας.