Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η προκαταβολή φόρου αποτελεί φοροληστρικό μέτρο»



«Είναι προκλητικοί, η προκαταβολή φόρου αποτελεί φοροληστρικό μέτρο, αυτό όπως και τα άλλα χαράτσια που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα διατηρούνται στο ακέραιο. Οι όποιοι περιορισμοί στην εφαρμογή τους απλά μεταθέτουν τον χρόνο της πληρωμής, τα χρωστούμενα συσσωρεύονται και στη γωνία περιμένουν το κράτος και οι τράπεζες», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την προκαταβολή φόρου.
Παράλληλα η ΟΒΣΑ απαιτεί «να σταματήσει η κυβέρνηση τον εμπαιγμό στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ. Η μείωση της προκαταβολής φόρου δεν αποτελεί πραγματική ανάσα για κανέναν που σήμερα δεν τα βγάζει πέρα».
Στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ αναφέρει συγκεκριμένα:
«Τι μας είπε ο πρωθυπουργός;
Ότι δεν θα εισπράξει προκαταβολικά τον φόρο του 2020 στο 100%. Το αυτονόητο δηλαδή αφού οι μειωμένοι τζίροι χιλιάδων συνάδελφων φέτος θα οδηγήσουν σε χαμηλότερη απόδοση φόρου.
Θέλει πολύ θράσος να βαφτίζεις τη μείωση της ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ του φόρου σαν μέτρο στήριξης των μικρών ΕΒΕ.
Είναι προκλητικοί, η προκαταβολή φόρου αποτελεί φοροληστρικό μέτρο, αυτό όπως και τα άλλα χαράτσια που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα διατηρούνται στο ακέραιο. Οι όποιοι περιορισμοί στην εφαρμογή τους απλά μεταθέτουν τον χρόνο της πληρωμής, τα χρωστούμενα συσσωρεύονται και στη γωνία περιμένουν το κράτος και οι τράπεζες.
Γι’ αυτό και δεν σταματάμε τις διεκδικήσεις μας. Απαιτούμε άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, μείωση των έμμεσων φόρων. Χωρίς αυτά, η επιβίωση είναι δύσκολη και τα αδιέξοδα ανυπέρβλητα!».