Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 


 Η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση  Επιπλοξυλουργών ( που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ) έκανε σημαντικό βήμα κόντρα στο κατεστημένο του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο σωματείο των επιπλοξυλουργών που πραγματοποίησε  χτες  τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ
Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους ξυλουργούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμπαράστασης και συμπαράταξης  για ένα σωματείο με αγωνιστικό προσανατολισμό. Χαιρετίζει επίσης όσους με κόπο συνέβαλαν στην πλατιά διάδοση των θέσεων μας.  Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ ανέδειξαν για πρώτη φορά 2 εκπροσώπους στο ΔΣ του σωματείου αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα πριν τις εκλογές και συζητώντας πλατιά με δεκάδες ξυλουργούς το πλαίσιο πάλης των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων.
Στην εκλογική διαδικασία πήραν  μέρος 88 ξυλουργοί ( 173 στις προηγούμενες εκλογές είχαν συμμετάσχει)  - η  ΑΣΕ έλαβε 31 ψήφους και 2 έδρες, η «ΑΝΑΝΕΩΣΗ» που στηρίχτηκε κατά βάση από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, πήρε 55 ψήφους και 5 έδρες.
Αντίστοιχα για την ΟΕΒΕΝΗ και την Πανελλαδική Ομοσπονδία η ΑΣΗ  κατέκτησε 1(μια) έδρα, και 3 (τρεις) η «ΑΝΑΝΕΩΣΗ».
Έγινε ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την αλλαγή ρότας στο σωματείο. Οι αγωνιστικές δυνάμεις με ξεκάθαρο πλαίσιο πάλης, με σαφή αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό θα προσπαθήσουν να δώσουν στο σωματείο χαρακτήρα διεκδικητικό – αγωνιστικό απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική και αφορούν την πλειονότητα των συναδέλφων. Για να αντισταθούμε στη φτωχοποίηση που μας σπρώχνουν, στον αφανισμό που μας προετοιμάζουν.
Το θετικό αποτέλεσμα για τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ μπορεί τώρα να γίνει η αφετηρία για την ευρύτερη συσπείρωση των επιπλοξυλουργών του  Ηρακλείου σε μια κατεύθυνση να απαλλαγεί οριστικά το σωματείο από τα βαρίδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να αποκτήσει μαζικότητα, μαχητικότητα, να γίνει πρότυπο στον κατασκευαστικό κλάδο.
Η γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου  καλεί κάθε επαγγελματία του κλάδου να συσπειρωθεί δίπλα στην Επιτροπή Αγώνα, να μαζικοποιήσει το σωματείο.
Καλεί επίσης σε συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετέχει και η ΠΑΣΕΒΕ στις 1 Νοεμβρίου, στο Σύνταγμα.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ

Ηράκλειο 9 Οκτωβρίου 2014