Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ



Ο ρόλος εκείνων των συναδέλφων που υπηρετούν πιστά τα αφεντικά τους, εφοπλιστές και επιχειρηματικούς ομίλους

Τελευταία έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία σχετικά με το εάν πρέπει να κάνουμε κινητοποιήσεις για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και γενικά με την πολιτική που μας τσακίζει.
Μάλιστα βρίσκει και απήχηση, πατώντας στον φόβο και στην αγωνία του συναδέλφου να πάει ένα καρβέλι ψωμί στο σπίτι του.
Η παραφιλολογία αυτή πηγάζει και αναπαράγεται  από τα φασιστικά, νεοναζιστικά, πατριδοκάπηλα   κέντρα της Χ.Α. που σκοπό έχουν να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς παντού, όπως έκαναν στο Πέραμα, στήνοντας φιλοεφοπλιστικό απεργοσπαστικό σωματείο για να τσακίσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας προς όφελος των φίλων τους εφοπλιστών.
Είναι αυτοί που  έστησαν δουλεμπορικά γραφεία ,για να στέλνουν τζάμπα σκλάβους με 14 ευρώ μεροκάματο στα αφεντικά τους, κάτω κι από αυτά που παίρνουν οι μετανάστες στην Μανωλάδα, ενώ δύο χρόνια τώρα στην βουλή έκαναν 140 επερωτήσεις για τους Εφοπλιστές τους.
 Το παίζουν αντισυστημικοί  ενώ ψηφίσαν με δέκα χέρια οι ''πατριώτες'' βουλευτές τους, όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης για την χρηματοδότηση των τραπεζών.
  Νοιάζονται τάχα για τους συναδέλφους που πεινάνε αλλά δεν θα απεργήσουν όπως λένε αν δεν αλλάξει η ηγεσία της ΠΟΕΙΑΤΑ .
Έχουμε κι εμείς  διαφωνίες με την στάση του προεδρείου της ομοσπονδίας, την κατηγορούμε για συμβιβασμένη, για ξεπουλημένη, όμως αυτήν εξέλεξαν οι συνάδελφοί μας ,μας αρέσει δεν μας αρέσει. Αυτήν την ηγεσία καλούμε τους συναδέλφους να της γυρίσουν την πλάτη και να την ανατρέψουν αλλάζοντας τους συσχετισμούς δύναμης.
 Πλέον είναι φανερό πως το μόνο που επιδιώκουν να κάνουν και στον κλάδο είναι να σπείρουν την διχόνοια με διάφορα προσχήματα και διασπαστικά σχέδια ώστε να μην αντιδράσουμε ποτέ. Είναι εναντίον κάθε αγωνιστικής διεκδίκησης και μισούν το ταξικό εργατικό κίνημα.  
Δεν συμμετείχαν σε κανένα κοινωνικό αγώνα μέχρι σήμερα, παρά μόνο στο ανώδυνο για το σύστημα, κίνημα της μούντζας των αγανακτισμένων, μέχρι να εκκολαφθεί το αβγό τους, αυτό του φασιστικού μίσους.
 Το παίζουν πονόψυχοι  με τα ρατσιστικά συσσίτια  τύπου Χίτλερ, του ενός κιλού κρεμμυδιών και του μισού κιλού καρότων για να φακελώνουν ανυποψίαστους, εκμεταλλευόμενοι την φτώχεια και την δυστυχία.
Καταγγέλλουν την σαπίλα του συστήματος αυτοί που είναι το σάπιο κομμάτι του, αυτοί που μέχρι χθες μαχαίρωναν ανυπεράσπιστους δυστυχισμένους μετανάστες ενώ δεν θα διστάσουν να σφάξουν , όποιον διαφωνεί μαζί τους, όπως έκαναν με τον Φύσσα και να χτυπήσουν εκείνον που αγωνίζεται ενάντια στα αφεντικά τους, όπως έκαναν με τους πρωτοπόρους  ναυτεργάτες αγωνιστές στο Πέραμα.
Κατηγορούν την δικαιοσύνη για αμεροληψία και προσφεύγουν σ' αυτή, τάχα μου για να λύσουν το πρόβλημα του ΟΑΕΕ, ενώ δεν συμμετείχαν έστω για τα μάτια  σε καμία από τις δεκάδες κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του ταμείου.
Συνάδελφοι, αυτός που αγωνίζεται μπορεί και να χάσει, αυτός όμως που δεν αγωνίζεται είναι ήδη χαμένος. Κλείστε τα αυτιά σας σ΄αυτούς που ο ρόλος τους είναι να  υπονομεύουν την κάθε αγωνιστική διεκδίκηση, απομονώστε τους. Ο αγώνας είναι πλέον μονόδρομος επιβίωσης, είναι αγώνας ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.
Η Κοινωνική λαϊκή συμμαχία είναι η δική μας συμμαχία, είναι η συμμαχία που τρέμουν όπως ο διάολος το λιβάνι,  ενάντια στην συμμαχία των τραπεζιτών, των μονοπωλίων και των πολιτικών εκφραστών τους που μας τσακίζουν.  
Ιούνης 2014

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ