Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Νέες δίκες συνδικαλιστών σήμερα Παρασκευή

Από παλαιότερη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ζακύνθου στη δίκη συνδικαλιστών

Συνεχίζονται και σημερα Παρασκευή 10 Γενάρη οι δίκες συνδικαλιστών από τη Ζάκυνθο και την ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της έντασης του αυταρχισμού, με τον οποίο κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες.
Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσουν ο Διονύσης Συγούρος, πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, ο Δημήτρης Σούλης, μέλος της Γραμματείας Ζακύνθου της ΠΑΣΥ, και 5 ακόμα αγρότες, επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην περιοχή Λούμπα Ζακύνθου, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.
Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 10/1, στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια.
Επίσης αύριο Παρασκευή 10/1, δικάζονται στην Ευελπίδων συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανάμεσά τους και στελέχη του ΠΑΜΕ.
Η δίωξη ασκείται ενάντια στο σύνολο των μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως αυτό ήταν συγκροτημένο το 2011, και αφορά την πολυήμερη απεργία του κλάδου τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου. 
 Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη επικαλέστηκαν τότε προσχηματικά την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη ρύπανση, εξαιτίας της μη αποκομιδής των σκουπιδιών. Η δίκη είχε αναβληθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζομένους του κλάδου στην αυριανή στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου, και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια.